Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

kabare

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,406 entry 145 konu hiç puanı yok
24.11.2023 11:12 son işlem tarihi takip etme takip et

Edremit

edremit adının kökeni başlıklı bir kaynak-yazı buldum ve alıntıladım. şöyle demekteler ; edremit eski kaynaklarda adramyttion, adramtteion, adramyttium, adramiti, adramition, adrammyttium ve adramyti olarak anılmaktadır. adramytteion adının aslı adramut olup adra-vadisi anlamına gelmektedir.

edremit adının kaynağı konusunda ikinci bir görüş ise adramis adıdır. lydia kralı krezüs'ün kardeşi adramis şehri imar ederek kendi adını vermiş ve şehre atina'dan muhacir kabul etmiştir. adramyttion adının hazramavt - hadramavti ile ilişkisinin ileri sürülmesi ise diğer bir görüştür. hadra yeşillik ve mavtin vatan, yurt manasına gelmekle, dolayısıyla hadramavti; 'yeşillik memleket' anlamına gelmez mi ? elbette gelir. zira iki ilçeyi de görmüş birisi olarak her ikisini de "yeşillikler memleketi edremit" diye nitelendirebilirim. aksini de kimsecikler iddia edemez.

bu sonuç ise dermess'in tahmininin dosdoğru olduğu anlamına gelir. :)

16.11.2023 11:31
  1. sağlıkçılara uygulanan şiddet

    şiddetin her türünde olduğu gibi bunu da lanetlediğimiz ve hemen her gün maruz kaldığımız, nerdeyse çözümsüz bir durum.

     
  2. fular

    en sevdiğim aksesuarlarımdan.

    kurtarıcı adeta...saç, yaka toplarken, soğuk havalarda atkı yerine vb. birçok yerde kullanılabilen fonksiyonel bir malzeme.

     
  3. iş yerinde çalışma masamdan kaybolan kalemler

    imza atarken elinde unutup - o nasıl bir dalgınlık ise artık- alıp götürenler, bir zahmet geri getirirlerse hiç olmayacak bir sorunumuzdur.

     
  4. skavut

    'çok hızlı yol alabilen bir tür keşif gemisi' şeklinde tanımı olan ve genellikle kelime bulmacalarında karşımıza sıklıkla çıkabilen sözcük.

     
  5. şekerli yoğurt

    çocukken yediğimiz bir tatlı. çocuklara yoğurdu tanıtmak, sevdirmek için ebeveynlerince başvurulan çok yanlış bir taktik. bir kere yoğurdu sade tüketmek faydalı olup, içine -hele en başta şeker gibi bir zehri- başka hiç bir şeyi katmamak gerekir. içine katılan her ne olursa olsun, o faydası anlatılmakla tükenmez gıdanın özelliği bozulur. kimi zaman fayda yerine zarar tüketmiş oluruz. bunu küçük yaşlarını deviren çocuklara aşılamaksa büyüklerin hatası olur. nitekim şekerli yoğurdu tüketen bir çocuğun hafızasında zamanla ekşi olan her gıdayı tatlandırarak tüketmek düşüncesi gelişir ki, bu düşünce onu sağlıklı beslenen bir tüketici/ insan olmaktan alıkoyar. böylece şeker bağımlılığını elimizle gelecek neslimize aşılamış ve taşıtmış oluruz. hem sonra yoğurdun içinde kendi şekeri zaten mevcut.