Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Fer.Ah

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

103 entry 4 konu hiç puanı yok
07.03.2021 15:59 son işlem tarihi takip etme takip et

Yapay et

Dünyada çalışmaları son yıllarda hız kazanmış ülkemizde de denenmeye başlamış olan tamamen laboratuar ortamında işlenen bitki, mantar özlerinin,hücre ve dokuların aromalarla harmanlanmasıyla elde edilen et türüdür. Sağlıklı mıdır bilinmez, maliyeti yüksek olduğundan tüketimi henüz pek yaygın değildir.

Et deyince akan suları durduran yurdum insanı şaibeli bulmuştur.

Yapay zeka mı yapay et mi deseler yapay zekadan yana oy kullanılacağı pek yüksek ihtimaldir. O derece kırmızı çizgidir.

Zaman neler getirip götürecektir bilinmemektedir pek tabii. ( gülücük)

07.03.2021 14:47
  1. sözlük yazarlarının şiir yazmaya uzak durması

    Azınlık olsa da aslında mevcuttur. Editör makamında olup yazan var üstelik. Adını vermek istemiyorum baş harfi metin alkan bey :)

     
  2. insanların yaşlandıkça huylarının değişmesi

    Gözlemlediğim kadarıyla belli bir yaşa gelindiğinde yaşamın insana kattıklarının aldıklarının da etkisiyle edinilen olgunluk vakur duruşa tezat olarak daha alıngan daha tez kırılmak gibi değişimlerdir.

     
  3. bal porsuğu

    Adıyla "aman ne tatlı" dedirtecek aslen asla öyle bildiğimiz tatlılıkta olmayan fakat korkusuzluğu, baş eğmezliği, boyun bükmezliği, el öpmezliği ile hayvanlar aleminin deli yüreği diyebileceğimiz hayvandır. (Gülücük )

     
  4. küs kalamamak

    Bir adım geleyazdığında beş kavanoz bal hayır hayır beş kilometre koşulacak kadar önem verilen, kıymeti kat be kat olan kimseye karşı gösterebildiğim durumdur. ( Aksi için küs bile değilimdir. )

     
  5. el lezzeti

    Aynı malzemeler kullanıldığı halde her yemek yapanın aynı lezzeti tutturamamasını açıklayan yüzyılların değişmez kalıp ifadesidir. Fakat asıl mevzu kişinin elinde bulunan faydalı bakterilerdir. Her insanın elinde streptococus, staphylococcus, corynebakterium, lactobacillus gibi pek çok faydalı bakteri mevcut. Herkesçe bilinen "el lezzeti" konusuna bilimsel çalışmayla açıklık getirmek isteyen Belçika ve ABD ortak bir çalışmayla 16 farklı ülkeden ekmekleri meşhur 16 fırıncı toplayarak kendilerine verilen aynı undan ekşi maya elde etmelerini istemişler ve bir ay sonra alınan mayalar, kullanılan su dahi analiz edilmiş. Sonuç insanların yüzde ikilik kısmında görülen lactobacillus bakterisi fırıncıların tamamında yüksek oranda olduğu görülmüş ve bu bakteri ekşi mayanın doğasında da var. Yani yemeği lezzetli olan kişilerin bu faydalı bakteri oranı daha fazla olduğu kanıtlanmıştır.Nihayetinde el lezzetinin sırrı, herkesin elinde aynı oranda aynı türde bakteri bulunmaması olarak bilimsel açıklığa kavuşmuştur.