Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

brugge

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

229 entry 187 konu hiç puanı yok
22.09.2023 09:26 son işlem tarihi takip etme takip et

denetim

Kamusal alanda, doğru düzgün yasalar kurulmayınca, yasalar olsa dahi onlara uyan bilinçli duyarlı bir toplum olmayınca icat edilen genellikle geçici ve gaz alan çözümler üreten hatta onu dahi üretemeyen anlayış. Depremde binalar hasar görür herkesin ağzında aynı cümle "denetim yok". yani 2 memur gidecek oraya baronların, para babalarının ticari hayatına son verecek beklentisi. Ne kadar hayalperest ve romantik bir toplum var diyesi geliyor insanın.

Yasalar varsa onlara uyarsınız. izinleri de yasalara göre verirsiniz. Yasalara uymayıp yada onları gevşetip esnetip verdiğiniz izinler müsadeler bir yerde deprem, başka yerde yasa dışı eğitim kurumları, başka yerde sahillerin kıyıların gaspı, başka yerde gıda zehirlenmesi, başka yerde göl nehir kirliliği, kıtlık, kuraklık, susuzluk gibi büyük sorunlar çıkarır. Belki ileride su da tükenecek. o zaman kimse denetim yetersiz diyemiyecek. Kanunları koyanlara nazaran, memurlara çamur atmak çok daha kolay oluyor, ondan "denetim yetersiz" demek de kolay işte. Çünkü toplumun maaşı, yardımları da kanunları koyanlardan geldiği için, at çamuru memura olsun bitsin..

22.09.2023 09:26
  1. gül kokusu

    Burcu Güneş'in albüme ismini veren bir şarkısı. Biraz nasihat, biraz taşlama, biraz övgü ve biraz da vurucu duygusal cümleler içeren sözleri vardır.

     
  2. margarin

    Çoğunlukla çok sayıda bitkisel orijinli yağ karışımlarının hidrojen ile doyurularak elde edilen ürün. Bunların zararları icat edildikleri yıllarda bilinmiyordu. Bugünde bir şey üretildiğinde zararlarını bilemiyoruz, gıda ilaç vb. ürünlerde zararlar uzun yıllar süren tüketim ile ortaya çıkıyor. Örneğin aşıları yaptırdık ama 20 sene sonra ne tip etkileri olur bilemiyoruz.

    Açlık ve kıtlık çeken ülkelere yardım amacıyla düzenlenen gıda paketlerinde genellikle ucuz maliyetli ürünler kullanılıyor. Bu halen böyle. Ekmek mesela şeker hastalığının en büyük gerekçelerinden biri ama açlık programlarında birinci sırada yer alıyor.

    1940 lı yılları düşünelim sütü bozmadan kıtalar arasında taşınması zor bir iş. UHT Steril kutu sütü 1980 lere kadar keşfedilmedi. Pastörize süt var ama soğuk zincir kırılmadan gönderilmesi gerekiyor, yoksa bozuluyor, oldukça maliyetli bir iş, bunları geçtin ülkeye getirdin diyelim onu soğuk tutacak depo ve taşıyacak soğutuculu araç yok. süt tozu bu yüzden üretilmiş bir çözüm. Sütü dünyanın öbür ucuna göndermenin başka bir yolu yoktu.

     
  3. geçmişi özgürleştirmek

    Belki bir şeyi deneyimlerken ilk deneyimi yok saymak, onun etrafında kalmamak, yeniyi yine yeni hislerle yaşamaya gayret göstermenin yolunu arama çabası...

     
  4. Emanetçi

    ÖSYM nin düzenlediği sınavlarda, sınav salonuna alınan kişisel eşyalar çok sınırlı olduğundan, geçici olarak sınav merkezindeki kafeterya vb. yerlerde oluşturulan emanete alma hizmeti.

    Bugünkü YDS ye girdiğim üniversitede bu türden bir hizmet olmadığından yasaklı bir kişisel eşyamı ilkel yöntemlerle sınav salonuna almamak durumunda kalmamla sonuçlandı.

    Bu koşullar gevşetilmeli biraz, 50 hatta 60 yaşında vatandaş giriyor sınava, annesini mi getirsin. Ya yalnız yaşıyorsa, bekarsa, eşini falan kaybettiyse. Olmuyor mu bunlar hayatta...

     
  5. Doktorları itici yapan detaylar

    Bence bu türden bir olasılık kalmadı, dünyanın doktoru dövebilme özgürlüğüne sahip sayılı ülkelerinden birinde yaşıyorsun, sana hizmet veren herhangi bir temizlikçiyi, kombiciyi, klimacıyı sayamadığım hizmet sektörü elemanını dövemiyorsun ama doktoru dövebiliyorsun değil mi... bir zahmet itici olmasın artık, çekici gelmeyebilirler ama itici olmaları artık mümkün değil.