Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

brugge

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

229 entry 187 konu hiç puanı yok
22.09.2023 09:26 son işlem tarihi takip etme takip et

denetim

Kamusal alanda, doğru düzgün yasalar kurulmayınca, yasalar olsa dahi onlara uyan bilinçli duyarlı bir toplum olmayınca icat edilen genellikle geçici ve gaz alan çözümler üreten hatta onu dahi üretemeyen anlayış. Depremde binalar hasar görür herkesin ağzında aynı cümle "denetim yok". yani 2 memur gidecek oraya baronların, para babalarının ticari hayatına son verecek beklentisi. Ne kadar hayalperest ve romantik bir toplum var diyesi geliyor insanın.

Yasalar varsa onlara uyarsınız. izinleri de yasalara göre verirsiniz. Yasalara uymayıp yada onları gevşetip esnetip verdiğiniz izinler müsadeler bir yerde deprem, başka yerde yasa dışı eğitim kurumları, başka yerde sahillerin kıyıların gaspı, başka yerde gıda zehirlenmesi, başka yerde göl nehir kirliliği, kıtlık, kuraklık, susuzluk gibi büyük sorunlar çıkarır. Belki ileride su da tükenecek. o zaman kimse denetim yetersiz diyemiyecek. Kanunları koyanlara nazaran, memurlara çamur atmak çok daha kolay oluyor, ondan "denetim yetersiz" demek de kolay işte. Çünkü toplumun maaşı, yardımları da kanunları koyanlardan geldiği için, at çamuru memura olsun bitsin..

22.09.2023 09:26
  1. emeklilikte yaşa takılanlar

    Sorunlu bir yıl olan 1999 dan günümüze gelen sorunlardan biridir. O yıl ocakta işe giren biri sigortalılık süresi (20 sene) ve prim gün sayısını tamamlayıp (5000 küsür gün sanırım) emekli olabiliyorken (Ki bu 39 yaşa kadar emeklilik sağlıyor), Aralık ayında işe giren biri belirtilen şartlara ek kademeli olarak 55 ve üstü yaşlarda emekli olabilmektedir. emeklilik yaşı kalan süre uzadıkça artmaktadır. Aralarında 16 yıl gibi bir fark vardır. Sorun işe girme yılının yarattığı ikilemden doğmaktadır. Emeklilik için 1999 da işe giren birey 20 yıl çalışır, 2009 da işe giren birey 35-40 yıl çalışır. Günümüze de artarak gelmektedir bu süre.

     
  2. sınavsız üniversiteye giriş sistemi

    Sınavdan önce işlevsiz bölümleri kapatmak, yerelde güçlü bir eğitim sistemi yapmak, sınava olan ihtiyacın doğal olarak kalkması için nüfusa demografiye dayalı çalışmak lazım, en son olacak şeyde sınavın kalkması olurdu işler yoluna girince... Ya da eğitim sistemini elden geçirip böyle bir hedef belirlersin nasıl yapılacağına dair yol haritası çizersin, bu şekilde lafla söylemle olmaz, vakti zamanında OKS için sınav kalkacak diyen bir bakan vardı, o sınav şekil değiştirerek yine geri getirildi.. En büyük sorun nüfus zaten.. Sen balık istifi sınıflarla kaliteli eğitim yapamazsın.

     
  3. Üst kat komşusu

    Yeni hazır sıva binaları o kadar dandik yapıyorlar ki evdeki gürültüyü geçtim, üst kattaki 50 desibel her sesi alabilmek mümkün, perdeyi çekseler, duş alsalar, sifonu çekseler duyuluyor, siz çocuk mocuk geçin onu...

     
  4. iki yılda fena yaşlandık

    güçsüz insanların yaşlanmaktan öte yaşamayı terk ettiği (sürecin başındaki siyanür vakaları), bir kesimin de şu iki yıllık sürecin hemen her günü otel odalarından mutluluk pozlarını paylaştığı aksine daha da gençleştikleri dönem, bu kesimdekiler belki sadece müdavimi oldukları mekanlara gidemediler...

     
  5. en gereksiz üniversite bölümleri

    İşletme fakültelerinde çoğunlukla aynı derslerin okutulup sadece bölüm adının değiştiği bölümler. Aynı doktrin ile yönetiliyorlar ancak tabelaları değişik sadece.