Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

gökkçe

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

726 entry 326 konu hiç puanı yok
13.01.2016 14:18 son işlem tarihi takip etme takip et

geri sayım

Kum saatini aklıma getiren konu

12.10.2015 13:47
  1. azeri değil azerbaycan türkü

    sovyetlerin, azerbaycanlıların nerden geldiklerini unutsunlar diye, tarihlerini unutsunlar diye velhasıl kelam kendilerini unutsunlar diye uydurmuş oldukları ve buna bazı azerbaycanlılar dahil tüm dünyayı inandırdıkları "azeri" kelimesinin; hiç bir tutar tarafı olmadığını aslının "azerbaycan türkü" olduğunu ifade eden deyimdir.

     
  2. süt kardeşler

    gulyabaniyle hatırladığım hatta 2 sene öncesine kadar adının gulyabani olduğuna kendimi inandırdığım efsane oyuncuların yer aldığı hala izlemekten zevk duyduğum film.

     
    (Bkz: gulyabani)
  3. gulyabani

    süt kardeşler filmiyle öğrendiğim devasa büyüklükte, sakallı ve korkunç yaratık.

    küçükken rüyalarıma dahi girerdi ancak o zamanlarda bile korkmama rağmen filmi tekrar tekrar izlerdim. sanırım tekrar izlesem yine tırsarım.

     
    (Bkz: süt kardeşler)(Bkz: tırsmak)
  4. yandırdın yaktın beni

    spoiler

    hareketli çok hoş bir türkümüzdür.

    bu parçayı sevmek için türkü sever olmanıza gerek yok, eminim bir şekilde bir gün size hitap edecek ve dinlemekten zevk duyacaksınızdır. belkıs akkale'den öykü gürman'a kadar birçok sanatçı seslendirmiştir.

     
    (Bkz: Türkü)
  5. kitap kokusu

    Kitap okumayı sevmeyen için pek bir anlam ifade etmeyen ancak okumayı seven, kitaplarıyla bir çocuk misali oynayıp ve onları zaman zaman silip temizleyen insanları son derece cezbeden şey.