Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

gökkçe

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

726 entry 326 konu hiç puanı yok
13.01.2016 14:18 son işlem tarihi takip etme takip et

Güvenlik zaafiyeti olduğunu düşünmüyorum

O zaman sen mi organize ettin dayı şeklinde yanıt veresimin geldiği cümle

10.10.2015 20:43
  1. hobby çikolata

    Çocukluğumun efsane çikolatasıdır. Lezzetin tavan yaptığı bir yiyecek.

    Mor renkli bir paketle sunulan hem ekmeğe sürmelik şekilde hem de gofret tipinde satılırdı. O zamanlar yerini dolduracak başka bir çikolata hatırlamıyorum. Şimdi ki çocukların çok fazla üründen dolayı hobby çikolataları bilmediğini de söyleyebilirim.

    Bizler için bir efsaneydi hala aldığımda duygulanırım.

     
  2. gardırop mu gardolap mı sorunsalı

    Fransızcadan Türkçe'ye geçmiş orjinali "gar de robe" olan Türkçesi'nin gardırop olması gereken kelime.

    Daha kolay telaffuz için gardolap olarakta kullanmaktayız. Ama bu yanlıştır.

    Bazen telaffuzunun yanında yazımını bile yanlış yazmaktayız. Gardrop olarakta yazılmaktadır. Ancak konu başlığında belirtildiği şekilde yazımı da okunuşu da gardıroptur.

     
  3. en yakın arkadaşın eşcinsel olduğunu öğrenmek

    Arkadaşımın başına gelen olaydır. O da benimle paylaşmıştı. Malum kişiyi tanımıyor olmama rağmen öylesine tuhaf hissetmiştim ki. Ancak arkadaşımın normal tavırları beni daha da şaşırtmıştı. Şaşırmadın mı, nasıl böyle normal anlatabiliyorsun sorularım karşısında bana aval aval baktığını hatırlarım.

     
  4. tehlikeli korner

    Böyle bir korner çeşidi bildiğim kadarıyla yok ancak babamdan kornerden gol atan futbolcuların var olduğunu duymuştum. Böyle bir futbolcu kullanacaksa korneri tabir pekte yanlış olmayacaktır.

    Ya da sağlam orta yapan futbolcular vardır. Şuanda pek iyi değil ama mehmet ekici üç dört hafta öncesine kadar öyleydi. Böyle futbolcular korner direğine ilerleyince taraftarda heyecanlanır, tehlikeli korner demek çokta yanlış olmaz.

     
  5. beş vakit namaz

    İslam dinine göre farz olan bir ibadettir.

    Hz. Muhammed (sav) "namaz dinin direğidir" demiştir. bir ev düşünün direksiz ayakta kalamaz, zannımca burada da bu anlatılmak istenmektedir.

    Çocuk yedi yaşına geldğinde namaz öğretilmeye ve alıştırılmaya çalışılacak ergenlik dönemine girildiğinde de asla kaçırmamak üzere namazını eda etmeye başlayacaktır. bu tabi ki kuraldır, ne kadar uygulanıp uygulanmadığı meçhuldür.

    namaz kur'an'la emrolunmamıştır. Miraç'ta emrolunmuştur. namazın nasıl kılınacağı da kur'an'da emrolunmamıştır. bunu da hadislerden öğrenmekteyiz. buradan hadislerin islam dini için ne kadar önemli olduğu da anlaşılmaktadır.

     
    (Bkz: miraç kandili)