Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Mehmet Balci

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

416 entry 146 konu hiç puanı yok
08.11.2020 23:26 son işlem tarihi takip etme takip et

komutanların efsane sözleri

Sınavların tarih testlerinde soru olarak karşılaşılabilecek sözler.

Başlığı okuyunca komutanımın sözü geldi aklima...

Hv.plt.Tuğg. : Balcı bir sıkıntı var mı?

Hv.per.tğm.(ben) : var komutanım.

Hv.plt.tuğg. : olur arada öyle, idare et.

Hv.per.tğm.(ben) : "sessizlik"...

Emredersiniz komutanım bile diyememiştim...

17.04.2020 12:36
  1. kronik hastalık

    spoiler

    Malum salgın nedeniyle gündemimize oturan, daha doğrusu gerçek hasta olanlar ile hastalık hastası olanların gündemine düşen, süreklilik arz eden hastalık türü.

    insan şöyle bir çalıştığı kuruma ya da çevresine bakınca, "ne de çok hasta varmış" ya da "benden sağlam olanlar bile hastaymış" diyesi geliyor ama bunu herkes biliyor ki hasta olmayanlar dahi bir şekilde hasta moduna girerek rapor alma telaşesine düştü, çünkü işin ucunda idari izin vardı.

    İşin diğer bir ucunda ise, kul hakkı vardı ama bunu bir kısmı görmedi.

    cesaret edip bu konuda eksik de olsa bir karar alan muğla adliyesi'ni tebrik etmek lazım. tespit edilenlerin yıllık izinlerine müdahaleden öte, ceza da vermek lazım.

     
  2. kamu personelinin dönüşümlü çalışmaya başlaması

    günlerdir bu "kamu personeli"nin kim olduğunu merak ettiğim ve acaba ben kamu personeli değil miyim diye düşünmeme sebep olan olay

     
    (Bkz: bize de mi lolo)
  3. the eyes of the darkness kitabı

    türkçesi karanlığın gözleri olan ve 1981 yılında amerikalı yazar dean koontz tarafından yazılan, içinde bulunduğumuz salgın hakkında dikkat çekici satırları bulunduğu söylenen gerilim ve kurgu türündeki kitap.

    İlgili kitaptaki bölümlerde lanse edilen virüsün ismi "wuhan-400". Ancak orijinal kitapta bu durumun farklı olduğu ve ilgili virüsün isminin "gorki-400" olduğu belirtilmekle beraber bu virüsün üretileceği şehrin de gorki şehri olacağı söylenmiştir. corona virüsle benzerliği olan virüsten bahseden esas kitabın "end of days" adlı kitapta olduğu belirtilmektedir.

    bahsi geçen satırlar :

    çinliler tarafından wuhan kentinin dışında bulunan rdna laboratuvarlarında biyolojik bir silah olarak "wuhan-400" isimli bir virüs üretilecek. 2020'de akciğerlere ve bronşlara saldıran ve tüm bilinen tedavilere direnen ciddi bir zatürre benzeri hastalık dünyaya yayılacak. Hastalığın kendisinden daha şaşırtıcı olan şey, aniden geldiği kadar hızlı bir şekilde yok olacağı gerçeğidir, 10 yıl sonra tekrar saldıracak ve o zaman tamamen ortadan kalkacak.

     
    (Bkz: 2005 basımı kehanetler kitabı)
  4. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı

    spoiler

    Ülkemizde bulunan salgın nedeniyle alınan önlemlerden bir tanesi. İlgili kişiler tarafından pek de umursanacağını düşünmediğim ama gayet doğru bulduğum kısıtlama durumu.

     
  5. Namazların cemaatle kılınmasına ara verilmesi

    spoiler

    Diyanetin yeni yaptığı açıklamaya göre, salgına yönelik tedbirler kapsamında cuma ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verilmesi olayı.