Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

QveA

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

552 entry 86 konu hiç puanı yok
18.03.2024 12:26 son işlem tarihi takip etme takip et

nusret mayın gemisi

dünyanın en ünlü mayın gemisidir.

Nusret Mayın Gemisi 1911 yılında Almanya'nın Kiel şehrinin Germania Tersanesinde inşa edilerek, 1914'te Osmanlı donanmasına teslim edilmişti. Eni 7,4 metre, boyu 40 metre, sürati ise 15 mildi. Dar alanda seri manevra kabiliyeti nedeniyle Çanakkale Boğazında görevlendirilmişti.

Manevra yaparken Inflexible ve ardından Irresistable adlı İngiliz Savaş gemilerinin de mayına çarptıkları ve yan yatırdı. Üç büyük savaş zırhlısının kaybı (Bouvet, Irresistable, Ocean) ve dört tanesinin de ( Inflexible, Gaulois, Suffren, Agamemnon) ağır yaralanması ile düşman büyük güç kaybetmişti. Nusret'in mayınları 639 kişilik mürettebatıyla Bouvet, onun ardından Inflexible ve Bolva zırhlılarını sulara gömmüştür.

18.03.2024 09:51
  1. ayasofya'yı camii olarak ziyarete açabiliriz

    2 satırlık CB kararnamesiyle müze statüsünden camiye dönüştürülmesi düşünülen sözdür. ya abi dinimizin Osmanlının atalarımızın sembolü bir sanat eserini halen meydan cami yada müzesi görenler var ya yazık valla elin yabancısı binlerce kilometre geliyor sırf ayasofyayı görmek için biz kendi değerlerimize kendi ülkemizde dahi sahip çıkamıyoruz maalesef.

     
  2. ayasofya'nın ibadete açılması

    ulu mabet fethin sembolüdür. Arkadaşlar korkmayın.

    fatih sultan mehmed, fetihten sonra ilk cuma namazını burada kıldığı, yavuz sultan selim, peygamber hırkasını burada giydiği, hilafet ise burada osmanlı'ya geçtiği yerdir. İşte böyle anlamlı bir yerdir. ayrıca, müze yapılmasına sebep olan kararnamede ki imza ise Mustafa kemal Atatürk'ün değildir. çÜNKÜ KARARNAMELERresmi gazete de yayımlanır, kaldı ki "ayasofya kararı" resmi gazete'de yayımlanmadı. ayrıca bura imam ve müezzin kadrosu durmakta olup maaş almaya devam etmektedirler.

    bu nedenle bu olay çok anlamlkı ve farklı bir olaydır. Türkiye cumhuriyeti elindeki bir yapıyı cami haline getiremeyecek kadar aciz değildir. Çünkü burası müze değil camidir.

     
  3. ayasofya camisi

    1 Şubat 1935'de müze yapılan camidir. Müze yapılmasına sebep olan kararnamede ki imza M. Kemal'in değildir. Ermeni yazı uzmanı Vahram Çerçyan da kararnamedeki imzanın sahte olduğunu açıklar. Kaldı ki "Ayasofya Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanmaz. Kararname ve Kanunlar Külliyatında da yer almaz. İmam ve müezzin kadrosu durmaktadır maaş almaya devam etmektedirler hala.

     
  4. ayasofya camisi

    Ayasofya, caminin ötesinde bir hürriyet meşalesidir, bağımsızlık bayrağıdır. Kimsenin tasarrufa yetkisi yoktur bizzat Fatih'in üzerine kayıtlıdır .Ayasofya 1 Şubat 1935'de müze yapılır. Halbuki 1936 tarihli tapu senedine göre Ayasofya "57 pafta, 57 ada, 7. parselde Fatih Sultan Mehmed Vakfı Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi" adına kayıtlıdır.

     
  5. ayasofya camisi

    ABD Büyükelçisi Charles H. Sherrill bir Kadir gecesi Ayasofya'da yaşadıklarını "On binden fazla Müslüman'ın her şeyi unutup bütün kalpleriyle kainatın yaratıcısına dua edişlerini görmeliydiniz. Çok Hristiyan ayinine katıldım ama Müslümanlar çok başka" şeklinde anlattığı camidir.