Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

ayseval

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

9 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
16.01.2015 12:11 son işlem tarihi takip etme takip et

güldür güldür show

BKM yapımcılığında, Ali Sunal' ın sunduğu komedi programıdır. Ali Sunal, Aziz Hoca'yı canlandırmaktadır. Aziz Hoca, üniversite hocasıdır ve "Beşeriyete Giriş" adlı kitabı vardır. Bu kitapta insan ilişkilerine dair bilgiler vermektedir. Bu kitaptaki konuları insanlara skeçlerle anlatmaktadır. Programın ilk adı "Beşer Beşer"dir. İlk kanalı Atv'dir. Burada birkaç bölüm yayınlandıktan sonra "İnsanlar Alemi" adıyla Star Tv'ye geçmiştir. Burada da istenen reytinge ulaşamayınca Fox Tv'ye "Güldür Güldür" adıyla geçmiştir. Beş olan oyuncu sayısı burada artmıştır. En son "Güldür Güldür Show" adıyla Show Tv'ye geçmiştir. Burada reytinglerini bayağı yükseltmiş, hatta birinciliğe ulaşmayı başarmıştır.

İlk başlarda sık sık oyuna müdahale eden Aziz Hoca'nın artık fazla bir müdahalesi bulunmamaktadır. Her karakterin ismi bellidir, bütün skeçlerde aynı isimle oynarlar. Bunların belirgin özellikleri de vardır. Yeter karakterinin diksiyonu bozuktur mesela. Bazı şeylere dili dönmez. Bilal'in boyuyla, İbrahim'in kilosuyla dalga geçilir.

Bence en eğlenceli skeçler, Bilal'le Şevket'in kendilerinin söyledikleri şarkı eşliğinde köçek dansı yapmalarıdır. Seyirciden çok alkış alırlar bu skeçle.

16.01.2015 00:27
  1. yabancı dil

    Yabancı dil ağırlıklı lise okumama rağmen iyice öğrenemediğim, öğrendiklerimi de unuttuğum dil. O kadar sene yabancı dil okumanıza rağmen, sizden sınavına girip iyi not almanızla işe başvurmanız beklenen dil. Artık birçok kurumda kpss yanında yabancı dil puanı da şart koşuluyor. Hatta lisans üstü eğitim için de bu puanı şart koşuyorlar. Her şeyi giderek zorlaştırıyorlar. Okulda boşuna öğrenmişim o zaman diyorum. Çünkü önemli olan sınavda aldığın not. Onun için de kursa gidip öğrenirsin o puanı alırsın, sonra gene unutursun. Asıl önemli olan kalıcı öğrenmeyi sağlamak.

     
  2. karne hediyesi motivasyonu

    Şimdilerde fazlasıyla abartılan, hiçbir şeyden memnun olmayan çocukların yetişmesine neden olan bir hediye yöntemi daha. Maddiyata yönelik bireylerin ortaya çıkmasına neden olan hediye bahanesi.

     
  3. izdivaç programları

    Çoğunluğu cast tan seçilen kişilerden oluşan, insanların bol makyajla ekrana çıkarıldığı, göz boyamaya çalıştığı medya işi.

     
  4. TİVİBU

    Sürekli bağlantı hatası veren ve internette sürekli kesilme yaşadığımız araç. Bu dördüncü modem oldu ama hala bu sorunlara kalıcı çözüm bulamadılar. Modemi değiştirip gidiyorlar.

    Televizyon bazen kendi kendine kapanıyor sonra sıfırlama ekranı çıkıyor. Tekrar izlede ileri sararken istediğimiz dakikaya getiremiyoruz. Saatlerce bekliyoruz. Bir de o kadar bekledikten sonra kapanıp kendini tekrar açıyor. Video açmaya çalışırken de benzer sorunlar oluyor.

     
  5. türk kahvesi

    Üniversitede oda arkadaşımla koca koca bardakla içtiğimiz yanında da lokum yediğimiz sıcak içecek. Ucuz, öğrenci işi plastik kahve robotuyla yapardık. Neyse ki şimdi onun da hazırları çıktı. Yanında çikolatayla da iyi gider. Ama uykuyu açtığı söylenemez. Sadece keyif içindir.