Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

abbiiee.

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

92 entry 4 konu hiç puanı yok
18.01.2019 15:52 son işlem tarihi takip etme takip et

günaydın sözlük

yılın son gününe bir günaydın bırakalım dediğim başlık.

Günaydın sözlük yazarları.

31.12.2018 09:57
  1. ajda pekkan

    sude'nin hızını alamayarak sekiz tane aynı entryi girdiği sözlük başlığı. (gülücük)

     
  2. dede

    diğer dedeme haksızlık olmasın dediğim başlık.

    annem anlatır, köyün öğretmeni kendisi. 3. sınıfta çocuklar okuma yazmayı öğrenirlermiş. köye 5. sınıfı getirtmiş. çok eskiden köylerde 3. sınıfa kadar eğitim görürlermiş. gel zaman git zaman kendisine Diyabet teşhisi konuyor. annem anlatıyor, "perhize başladı." öğretmen olan dayımı doktor öğrencileri check up yapınca dayım diyor, "babamda Diyabet var, bende de olabilir." öğrencileri, "hocam sizde diyabet yok, babanızı getirin bir de biz muayene edelim." dedem artık tükenmiş, hastalığının son evreleri, dayım alelacele hastaneye götürüyor dedemi, bir asansör sırası var, izdiham. dayanamıyor, tekerlekli sandalyeden dedemi sırtına alıp merdivenlerden yukarı çıkartıyor. tetkiklerin sonucu böbrek yetmezliği, bir kaç aya kalmadan vefat ediyor.

    koca çınar, yıkılıyor, öyle işte..

     
  3. dede

    tanışamadığım kişiler.

    babamın anlatmasına göre dedem çok naif biriymiş, biraz aksak 35 yaşında cebeci Ankara hastanesi onkoloji bölümünde vefat etmiş. akciğer kanseri. babam yanında refakatçiymiş. bazen anılarını anlatır. bir gün tarla sürmeye götürüyor babamı köye yakın bir dönümlük araziye. babam traktöre biniyor dedem diyor: "oğlum yavaş yavaş sür traktörü." babam çocuk, heyecanlı dedem gözden uzaklaşınca basıyor gaza. toz bulutu havalanıyor arkasından. babamın anlattığına göre dedem aksak ayağıyla geri dönüp geliyor ağır ağır. babama bakıp, "oğlum yavaş yavaş sür." diyor. babam bu anısını anlatırken gözleri yaşarıyor. öyle işte...

     
  4. hiçbir şeyden mutlu olamamak

    çok berbat bir duygudur. ilk aşk acısı çektiğimde başıma gelmişti. geleneksel şenliklerimiz olur benim surat beş karış, sinemaya gideriz benim surat yine beş karış. annem en sevdiğim yemeği yapar canım istemez. arkadaşların o mekan senin şu mekan benim gezdirirler mutlu olmazsın. odana çekilir ağla ağla harap olursun.

    demem o ki Allah düşmanımın başına vermesin. fena bir duygudur.

     
  5. günaydın sözlük

    Günaydın haftanın ilk gününe başlayan sevgili sözlük yazarları dememi sağlayan başlık.