Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

abbiiee.

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

92 entry 4 konu hiç puanı yok
18.01.2019 15:52 son işlem tarihi takip etme takip et

günaydın sözlük

yılın son gününe bir günaydın bırakalım dediğim başlık.

Günaydın sözlük yazarları.

31.12.2018 09:57
  1. yay burcu

    kendilerini yerlere göklere sığdıramayan burçtaşlarım. (gülücük) yay burcu kinci değildir bu arada. sözlüğün yarısı yay burcu sanırım.

     
  2. daha

    okurken sıkça içinizi daraltan bir kitaptır. size mutluluk sunmaz. güzel tespitler bulabilirsiniz, mesela;

    "nasıl bamiyan budaları bir kültürün ürünüyse, onları havaya uçuran taliban da öyleydi. hatta 1.500 yıl önce o heykelleri inşa edenlerle, bu gün burna'da müslümanları öldürenler, aynı budist kültürdendi. dolayısıyla, kültür kavramını o kadar da büyütmemek gerekiyordu. ne de olsa kültür, hiç bir alışkanlığından vazgeçmeyip bütün davranışlarını nesilden nesile aktararak biriktiren ve böylece dünyayı yavaş yavaş 'çöp eve' çeviren bir takım saplantılı manyakların işiydi! evet aynı zamanda toplumsal bir hafızaydı ama, alzheimer'a yakalanma eğilimi de ağırdı! ayrıca bugün, insanlara, dünya üzerindeki bütün kültürleri tanıtan bir sunum yapılsa ve "buyurun seçin! ulaşım bedava! hangisini beğenirseniz sizi o kültürün içine bırakacağız ve artık orada yaşayacaksınız!" dense, yeryüzünün hangi 'değerli kültür sahibi bölgeleri' üç saniye içinde boşalırdı acaba? bütün bunları düşündüm ama tabii ki hiçbiri, bir işime yaramadı!"

     
  3. sude

    bana yazdığı entryle beni çok bir şımartmış yazarımız. klavyede tuşlara değen elleri dert görmesin. (gülücük)

     
  4. sude

    soğuk kış günleri çok üşüyen yazarımız. ince uzun ve narin parmaklarını dudaklarına götürüp hohlayarak kendini ısıtmaya çalışırmış ekseriyetle. daha sonra farkında bile olmadığı biri bir gün çantasına yumuşacık eldivenler bırakmış. o gün bu gündür her kar yağışında eldivenlerini takınca o kişinin kim olduğunu düşünürmüş. (gülücük)

     
  5. felsefe

    Başlığı açan yazarımızın dediği gibi yunanca "bilgelik sevgisi" anlamındadır. Yalnız tarih boyunca "bilgelik"in ne olduğu konusunu da çokça tartıştıkları için bence çok da güzel açıklamıyor felsefeyi.

    Marx ve başkaları ise felsefenin ölümünü ilan etmislerdir. ( mesleği felsefe olan marxistler bu konu hakkında ne düşünüyor merak ediyorum.)

    Gramsci adlı bir italyan herkesin bir tür filozof olduğunu söylemiş mesela.

    Çok önceleri platon dünyayı filozofların yönetmesinin iyi olacağını söylemiş. -Tezat olan şu ki kimi filozoflara göre felsefe hiçbir şeyin anlamının olmadığını öğretir.- bu durumda yönetmek epey güç bir iş olmalı.

    Bizim berthand russell ne demiş biliyor musunuz? Evet tanıdın sen russell'i hani paradoksu olan adam. İyi adamdır severim.

    Russell'e göre felsefe, bilimle teknoloji arasında kalan ve her iki taraftan saldırıya uğrayan bir "hiçkimsenin ülkesi"dir.