Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Herturluyazar

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

775 entry 478 konu hiç puanı yok
08.03.2016 22:35 son işlem tarihi takip etme takip et

Ben yemek yapmasını bilmem diyen gelinlik kız

ama aşık olduğum adam için elimden geleni yaparım, "belki" o da yardım eder diye sözüne devam ediyorsa korkulmaması gereken kızdır. belki diye naifliğini de ortaya sunar ve zamanla da öğrenir bir şeyler. aksi halde "banane, kendi yapsın" diyen tipi bırak doğusunu güney batıya da gitsen kutuplara da gitsen eskimolar bile istemez. artık erkeklerin aradığı yaprak sarsın değil, zevkle bir şeylere çabalasın yeterdir. kendi evinde kendi mutfağının hanımı olamazsa bir kadın, onu uzaylılardan medet ummaya kadar yalnız bırakın. belki bir gün uzaylının biri gelir de yemek yapma derdinden kurtarır. bizleri zaten mahmut abinin kebapçısı kurtarır sorun yok. bu konuda önemli olan netice, beceri değil, istek ve niyettir. hepsi sadece bu. gerisini aşk getirir. bak mesela şu resimde ne görüyorsun?

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/b3/b1/b5/b3b1b589a3e8371dae2d13057bdc6a80.jpg

evet bir alien predator. bu adam senden karnıyarık istemez ki. direk seni yer. afiyet olsun, hayırlı gelinlikler.

18.02.2016 22:40
  1. alonj

    ek kağıt anlamına gelen kelime. ilave belgedir. bir şeyi uzatmak için ona eklenen parçadır. hukuken bağlı olduğu ticari senedin (bono, çek, poliçe) arka yüzünün devamı sayılır. senette yer kalmadığında başvurulur. ciro ve avalin alonj üzerine yapılması geçerlidir.

    Yalnızca kabule arz edilen poliçede (kabul etmeme protestosu), muhatap tarafından kabul edildiği alonja yazılamaz. Kabul poliçenin sadece ön ve arka yüzüne yapılabilir.

     
  2. beyyine sistemleri

    delilleri kullanma ve onlardan yararlanma şeklidir. bunlar ikiye ayrılır.

    1) serbest beyyine olan takdiri delil sistemidir. ispatı gereken konularda, her türlü delilin yalnızca yargıcın dikkatini çekmek için kullanılmasıdır. takdiri delillere bilirkişi, keşif, tanık vs gibi deliller girer.

    2) kanuni beyyine sistemi ise kesinliği mevcut olan şeyleri kapsar. bu da, ispatı gereken konuların ancak, yasanın belirlediği koşulları taşıyan araçlarla ispat edilmesidir. resmi senet, ikrar, yemin, kesin hüküm bunlara örnektir.

    bu ana sistemdeki iki grup beyan ve belge delilleridir. bir de belirti delilleri vardır ki bular olaydan geriye kalan her türlü iz ve eserdir. kan, parmak izi, tükürük, saç, elbise parçası, ayak izleri, fren izleri gibi şeyler tabii belirtilerdir. suni belirtiler ise nesnelerdir; düğme, tabanca, bıçak, şapka vs gibi...

     
  3. tapu kaydının tashihi davası

    tescilin, gerçek hak durumuna uymaması (yolsuz tescil) durumunda, ayni hakları zarara uğrayan kişinin, tapudaki kaydın düzeltilmesi için açtığı davadır. bu davayı haklı bir neden olmaksızın yapılan bir tescil veya tescilin tadili, terkini ile ayni hakkı zarara uğrayan kişi yada mirasçıları açabilir. taşınmazsın bulunduğu yer mahkemesi yetkilidir. görev hususunda hmk 2'e göre asliye hukuk hmk 382'e göre de sulh hukuk görevlidir. kısacası durum çekişmeliyse asliye hukuk, çekişmesiz yargı işlerinden olan tespit, isim düzeltme vs gibi bir durum ise sulh hukuk görevlidir.

     

    ekleme :

    ankara'da bir çok davada ayrımlara dikkat edilmeden asliye hukukta davaların açıldığını daha sonrasında bir dolu hmk 382/ç1'den görevsizlik kararı yediklerini görüyorum. o yüzden görev yönünden dikkat edilmesi gerekiyor. yargıtay 14 ve 16. hukuk daireleri emsal kararlarını yargıtayın sitesinden bulabilir yada kıyıda köşede bir yerlerden ulaşabilirsiniz. nasıl aramanız gerektiğini söylemiyorum -gülücük- kişi yada kurumu ilgilendirmeyen tashihlerde davanın hasımsız olarak ve maktu harçla açılması gerekiyor.


    06.05.2015 07:32 tarihinde eklendi.

  4. mefruz suç

    öncelikle mefruz varsayılmış, farzedilmiş demektir. mefruz suç ise hayali suçtur. burada kişinin hayal dünyası epeyce geniştir. fabrikasyon şekilde kendince suç yaratır kafasında. yani kısaca kişi kanunun suç saydığını düşünerek aslında kanunda suç olarak tanımlanmayan bir fiil işlemesi mefruz suçtur. mefruz suç tabi ki cezalandırılmaz. mesela zina yapıp, zinanın suç olduğu kanısıyla kişinin polisten saklanması bu suça örnektir. sanırım ki 1998-99 yıllarında zina suç olmaktan çıkmıştı.

     
  5. işlenemez suç

    aracın elverişsiz olması veya suç konusunun bulunmamasından ileri gelen suçtur. öldürmek istediği kişinin çayına zehir sanarak , şeker koymasıyla araç elverişsiz durumdadır ve ölüm meydana gelmeyecektir. yada tetiği kırık ve ateş almayan tabancayla, öldürme amaçlı tetiği çekmekte işlenemez suçtur. suç konusunun bulunmamasına ise gıcık olduğu kişinin eşyalarını çaldım zannederek kendi eşyalarını çalmak, örneği verilebilir. zira kendi eşyalarını çalmak diye bir suç konusu yoktur. işlenemez suça teşebbüs olmaz.