Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Herturluyazar

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

775 entry 478 konu hiç puanı yok
08.03.2016 22:35 son işlem tarihi takip etme takip et

29 subatta entry girmek

4 yilda bir insanin yapabileceği şey. Önemli mi? Pek sanmam ama insanin hayatinda kaç kere 29 şubat denk geliyor ki. 80 yaşina kadar yaşasak en fazla 20 kere denk gelir ki bunun ilk iki tanesi bilinçsiz geçer gider. hele ki artik yildan sonraki yil doğduysan 19 tane görebilirsin. onda da 80e kadar yaşadiğimizi sayarsak. Neyse yazdim 4 sene sonra buralarda olursak yine yazarim. lol

29.02.2016 01:39
  1. hükümlünün müzik aletleri

    her hükümlüye belli saatlerde kullanılmak üzere, verilen izinle ve elektrikli olmamak koşuluyla bulundurabileceği müzik aletleridir. birden çok hükümlünün bulunduğu oda veya koğuşlarda bütün hükümlülerin rızası alınmalıdır. tek hükümlünün muhalefeti halinde müzik aleti bulundurulmasına izin verilmez. bulundurulabilecek müzik aletleri; saz, ud, gitar, kemençe, keman, flüt, mızıka, ney ve kanun benzeri aletlerdir.

     
  2. hükümlünün elektrikli eşyaları

    koğuş veya odalarında bulundurulan kantinden temin edilmesi şartı olan hükümlü yada hükümlülere ait elektrikli aletlerdir. bunlar; bir adet 37 ekran televizyon, elektrikli su ısıtıcısı, saç kurutma makinesi, büro tipi buzdolabı, iklim koşullarına göre her oda yada koğuşta 1 adet vantilatör, her hükümlü için bir adet kulaklıklı küçük el radyosudur. aydınlatma dışındaki elektrik masrafı hükümlüce ödenir. oda sistemi olmayan infaz kurumlarında büyük televizyon ve büyük buzdolabına izin verilebilir.

     
  3. hükümlünün yeme içme araç ve gereçleri

    hükümlülerin odalarında ve koğuşlarında bulundırabilecekleri kantinden temin edilmesi şartı olan araçlardır. bunlar bri adet uç kısmı sivri olmayan on santimetre uzunluğunda bıçak, plastik veya yumuşak metalden imal edilmiş çatal, yemek ve çay kaşığı, 0.50 mm. kalınlığında ikki adet metal yemek tabağı ve ikişer adet cam su bardağı ile çay bardağı ve tabağıdır.

     
  4. hükümlünün giyim eşyaları

    eskiyenlerin yenilerle değiştirilebildiği giyim eşyalarıdır. koğuş ve odalarında birer adet palto, manto ve mont, iki adet ceket veya hırka, dört adet pantolon veya etek, bayan için iki adet elbise, bir takım eşofman, dört adet gömlek, iki adet kazak, iki takım pijama, bir spor ayakkabısı, bir kışlık ayakkabı, bir isparkin, üç adet tişört, iki adet kravat, bir adet kemer, gerektiği kadar iç çamaşırı, çorap, bir terlik, havlu ve bir bornoz ile kaşkol, bir adet şakpa bulundurabilir.

     
  5. kahvaltı yapmamak

    yıllardır alışkın olduğum yaşam biçimi. hiç değil tabi ki arada bir yapıyorum ancak bunun zararlı olduğu da söylenemez. kalktığı gibi masaya koşup tıka basa yiyenlerin yaptıkları daha zararlı. direk glikojen depolarını doldurarak kan şekerlerine tavan yaptırıyorlar. ne zaman ki öyle sağlam kahvaltı yaparım, 2 saat boyunca yerimden kıpırdamak istemem. uyumak isterim. canlanacağıma bende zıt etki yaratıyor mayıştırıyor. akşam yemeğinde de acısını çıkartırım. tabi çok yorulduğunuz bir iş yapıyorsanız ve koşturacak güce ihtiyacınız varsa ve işinize kahvaltısız başlarsanız akşama, akşam yemeğini yiyecek haliniz kalmaz. o kişilere kahvaltı yapmak ısrarla tavsiyedir.