Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

ÇOTANAK

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

136 entry 13 konu hiç puanı yok
16.03.2024 22:19 son işlem tarihi takip etme takip et

togg

İster dört gözle bekleyin, isterseniz sekiz gözle bekleyin; bazı hususlar gerçekleşmeden elektrikli araç almanın erken olduğunu düşünüyorum.

1) Batarya sorunu: Mevcuttaki elektrikli otomobiller ile menzil sorunu bulunuyor, fosil yakıtlı araçlar kadar menzil sunmuyor. Bu da, bataryaların gelişmesine ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

2) Türkiye'nin elektrik alt yapısı: 2015 yılında Savcı Selim Kiraz'ın öldürüldüğü gün, Türkiye'nin her tarafında iki gün elektrik verilemedi. Türkiye adeta karanlığa gömüldü. Buradan hareketle; Türkiye'nin elektrik alt yapısının elektrikli otomobiller için şu anda hazır olduğunu düşünmüyorum. Her hanede elektrikli otomobil olduğunu düşünün; bunun alt yapısı nasıl olacak ? Herkes aynı anda elektrik çektiğinde bunu hangi şebeke kaldıracak.

03.12.2023 09:24
  1. 6 Şubat 2023 Gazineptep ve Maraşta meydan gelen depremler

    Öncelikle bu illerde yaşayanlara geçmiş olsun. Antep'te yaşayan tanıdıklar, dışarıda kaldığını söyledi.

     
  2. sözlükçülerin ocak ayı doğalgaz faturası miktarı

    İstanbul'da yaşıyorum, henüz fatura gelmedi. Muhtemelen de 1.000 TL üzeri gelecektir :)

     
  3. ulaşgkc

    Ben bu editör ile gubaz üstadın tamamen olmasa da kısmen aynı karakterde olduğunu düşünüyorum. Gubaz üstat da olaylara karşı çok sakin davranır ve olayları sakinlikle çözüme kavuşturur, ulaş üstat da benzer şekilde davranıyor. Eskilerin deyimiyle, bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Bu kişi gubaz üstad gibi güzel insan olmasaydı, gubaz üstat bu kişinin çoğu konularda kendisine yardım etmesini istemezdi.

     
  4. lozan barış anlaşması

    Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarından bazıları kadar kimse Atatürk'e giydirmiyor. Dünya üzerindeki çoğu uluslar Atatürk'e saygı beslerken, nedendir bilemyorum içimizdeki bazı kişiler Atatürk'e giydirdikçe giydiriyor. Okumayan, başkalarının her söylediğini doğru addeden bir toplumuz. Haliyle de Lozan'ın bir maddesini dahi okumayan, Lozan'ın imzalanma aşamasında ismet paşa'nın konakladığı otelden bazen kendisini atmayı düşünecek kadar duygu yoğunluğu yaşadığını bilmeyenler var. Curzon'un karşısında pazarlık yapmayı becerecek kadar aklı başında olan cumhuriyet kurucularına saygısızlık yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Lozan, Türkiye Cumhuriyetinin tapusudur. Lozan Anlaşmasını okuyun, okutun, hatta çocuklarınıza bile okutun. Okutun ki, cumhuriyet düşmanlarının söylediklerinin asılsız olduğunu bilsinler.

     
  5. Şu an okuduğun kitap?

    Mariana Mazzucato'nun Girişimci Devlet: Kamu Sektörü - Özel Sektör Karşıtlığı Masalının Çürütülmesi adlı kitabı okuyorum. Asya kıtası ile Amerika'daki kamu ve özel sektör ortaklığının sistemini çok iyi anlayacaksınız. Türkiye'deki gibi yıllarca yap-işlet-devret gibi hazine borçlandırılarak kamu sektör ortaklığının olmadığı kitapta çok güzel işlenmiş.