Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

ÇOTANAK

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

136 entry 13 konu hiç puanı yok
16.03.2024 22:19 son işlem tarihi takip etme takip et

Sözlük moderatörüne öneriler

Ana sayfada bir yere "sözlükten seçmeler" gibi bir kategori açılarak, sözlükte ilgi gören başlıkların taşınması yapılabilir. Bir de şu var: Bu hususu sitenin teknik ekibine de iletmeyi düşünüyordum ama burada önce yazayım istedim. Düzelmez ise ileteceğim. Başlık açılırken klavyede donmalar meydana geliyor, bundan dolayı da başlıkta harfler eksik çıkıyor.

09.03.2024 20:17
  1. trabzon

    Çok sevdiğim bir büyüğüm Trabzonludur. Ancak Trabzon; fotoğraflarda gördüğünüz gibi değildir. S on yıllarda araplaşmasından bahsetmiyorum. İNsanı agresiftir. vs. vs.

     
  2. Ünvan kelimesi

    TDK güncelleme yapana kadar doğru yazımı "unvan" idi, TDK'dan sonra ünvan şeklinde güncellenmiştir. TDK'nın bu şekilde değişiklik yapmasının sebebi; insanların "unvan" sıfatını "ünvan" olarak yazması olabilir.

     
  3. şu an okuduğum kitap

    Durmuş Akalın - Süveyş Kanalı

     
  4. hektaş

    Sözlükteki yazar arkadaşları bu vakte kadar Borsa İstanbul'un nadide çiçeği olan Hektaş ile alakalı başlık açmamasından ötürü kınıyorum.

    Hektaş: 1956 yılında Adana'da kurulan şirkettir. Faaliyet alanı tarım, bitki sağlığı ve hayvancılık üzerinedir. Borsa İstanbul'da işlem görmektedir.

    Oyak'ın iştirakidir. (Oyak: Ordu Yardımlaşma Kurumu)

    Borsa'da Hektaş'ı Tektaş olarak nitelendirirler.

    Bu yıl bedelli ve bedelsiz sermaye arttırımının kendisine yakışır şekilde olacağını düşünüyorum.

     
  5. namaz 5 vakit,ahlak 24 saat

    Mehmet Akif ERSOY'un İsrail ile alakalı söylediği şu sözü, Türkiye'nin durumunu çok iyi anlatıyor. "Dinleri var yaşantımız gibi, yaşamları var dinimiz gibi."

    Toplumda yanlış olduğunu düşündüğüm kanı var. Şöyle ki; başı secdeye giden her bireyin düzgün olduğu mutlak kabul edilir. Halbuki, yüce yaradan Kur'an-ı Kerim'de defalarca "aklınızı kullanın" diyor. Öte yandan Hz. Peygamber "kişilerin namaz kılması sizi yanıltmasın" diyor. Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde, insanların namaz kılması, ağzından Allah kelamını düşürmemesi o kişilerin dürüst olduğunu, ahlaklı olduğunu ispat etmez.

    "Yüzde 99 'u müslüman olan bir ülkede, bu kadar hırsızlık nasıl oluyor."