Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

ÇOTANAK

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

136 entry 13 konu hiç puanı yok
16.03.2024 22:19 son işlem tarihi takip etme takip et

Cuf Cuf Hoca

Akla ve bilime silah çekilen toplumlarda; üfürükçüler, badeciler, cufcufcular el üstünde tutulur. Yaradan yüce kitabında defalarca "aklınızı kullanın" diyor.

09.03.2024 20:14
  1. chp'nin aym'ye gitmesi

    CHP'nin veya başka muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açmasının hukuki açıdan şu anlamı vardır:

    Hukukumuzda, somut norm denetimi ve soyut norm denetimi adlı denetimler vardır. Somut norm denetimi: görülmekte olan bir davanın tarafları, dava ile alakalı uygulanacak kanun maddesinin Anayasa'ya aykırılığından bahisle Anayasa Mahkemesi'ne Anayasa'ya aykırılıktan dava açılmasını ilgili mahkemesinden talep edebilir. Soyut norm denetime ise; Yasama organı tarafından kabul edilen kanunların Anayasa'ya aykırılığı iddiası ile Anayasa Mahkemesi'ne açılan iptal davalarıdır. Hülasa; Muhalefet partilerinden şartları tutanlar, Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açabilme hakkına sahiptirler;ama Anayasa değişikliği ile alakalı açılan iptal davalarını Anayasa Mahkemesi şekil yönünden denetler.

     
  2. otobüste ayakkabısını çıkaran kişi

    Kaç kez buna şahit oldum, hemen otobüsün muavinini çağırdım durumu izah ettim, muavin geldiğinde tıpış tıpış ayakkabılarını giydiler. Otobüste seyahat etmenin böyle rezil yanı olduğu için genelde arabamı kullanıyorum.(böyle durumların karşıma gelme ihtimaline karşı yanımda oda parfümü götürürüm)

     
  3. fen lisesi

    Fen liseleri; eğitim sisteminin en kaliteli olduğunun somutlaştırıldığı liselerdir;mamafih son 1.5 yıldır hükümet proje okullar adı altında Türkiye'de adını duyurmuş olan bir çok kaliteli okulların başarısını baltalayan değişiklikler yapmıştır.

     
  4. klavye delikanlısı

    Reelde, höt dediğinde ödü kopan;ama sanal ortamda kendisine "vurdum mu görürsün haa" şeklinde maharetlere büründüren kişidir.

     
  5. Hüseyin Avni Coş

    Görevlendirildiği her ilde olay çıkartan validir.