Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

ÇOTANAK

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

136 entry 13 konu hiç puanı yok
16.03.2024 22:19 son işlem tarihi takip etme takip et

kargo ile ürün iadesinde kargo ücretinin alıcıya ait olması

Bu tür kısıtlamalar, alıcılara değil satıcılara zarar verir. Çünkü alıcı A adlı online satış sitesinden değil de B adlı satış sitesinden alır. Yani alternatifini üretebilir. Öte yandan, bu en çok bu konuya yasak getiren kişileri olumsuz etkileyecektir. Çünkü büyük şirketler bu tür işlerle ilgilenmeyeceği için tüketicininin de tercihi bu şirketlere olacaktır. Mesela Amazon bu kısıtlamaları lehine çevirecektir. Ben bu karardan döneceklerini düşünüyorum.

12.12.2023 14:21
  1. akülü araba

    Aslında akülü araba satın almadan da yapılabilir. Çalışma mekanizmasını öğrendikten sonra zorluğunun olduğunu sanmıyorum. Burada önemli olan aküdür, akünün çalıştıracağı motordur. Çamaşır makinası motoruyla bile makina yapılabilir.

     
  2. çaykur

    Son yıllarda çayın tadında değişiklik var. Eskisi gibi güzel tadı yok.

     
  3. Tekerin hava doluluk oranını tekmeleyerek kontrol etme

    Uzun yola çıkılmadan hem aracın tekerleği hem de suyu vs. gibi konular kontrol edilmelidir. Lastik basıncı istenilen basınçta mı bakılmalıdır. Ayakla lastik kontrol etmek şurada işe yarayabilir. Lastiğin basıncı gözle görülecek kadar düşmüşse ayakla kontrol edilebilir ama gözle görülecek kadar da düşmüş basınca ayakla müdahale etmek işe yaramaz o lastiğin basıncını arttırmak lazım.

     
  4. garantinin bittiği gün bozulan elektronik eşya

    Yerli malı ürünlerde bu çok görülür. Prensip olarak türk malı hiç bir eşyayı evime sokmuyorum. Ha bundan memnun muyum; tabi ki türk insanınnı kazanmasını isterim ama satın aldığım eşya bir yıl sonra bozulmaya başlıyorsa ve satış sonrası destek iyi değilse ben yabancı markayı tercih ediyorum.

     
  5. ne kadar kira ödüyoruz

    İstanbul'da 1250 TL ödüyorum. 5 yılı doldurmadım, kira artış oranını ben değil ev sahibi düşünsün.