Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

huzur_14

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

73 entry 6 konu hiç puanı yok
01.01.2023 14:21 son işlem tarihi takip etme takip et

halit kıvanç

Allah rahmet eylesin dediğim sunucu

28.10.2022 22:45
  1. Osmanlı padişahları içki içer miydi sorusu

    Muhtemel ki Hem gözü hem karakteri bozuk kişilerin kimin rezil olduğunu bile anlamayıp kendini rezil ettigi konu,bu kişilerden kurtuluş yok,ne kadar da engellesen de bir şekilde varlıklarını ortaya koyuyorlar.

     
  2. Osmanlı padişahları içki içer miydi sorusu

    Cahillerin cirpinislarini gördüğümüz başlık ,söylediğine değil de adına taktığınız kişinin kendini defalarca tanimladigi ibrahimi duruşla ilgili beyanları var,o yüzden İbrahim diye yazmış tivit sahibi

    Bahsedilen tivitleri tabiki gördük,ama yazmaya değer bulmadık,çünkü bir nevi kendini rezil etmiş antent mantent sacmalayarak,çünkü hem kaynak hem metodoloji gibi tarihi tarih yapan bir konuyu yok sayarak kendini rezil etmiş,ki o tivitlerde neden dönem saray kadınlarına birşey diyememis ki diyemez zaten, yoksa iyice rezil olur,ayrıca velev ki saraya alındı,bunu ulu Hakan içti demek başka şey,yabancı devlet adamları ve gayrimüslim görevliler içmiş olabilir başka şey,anladınız mı şimdi fesatligi artniyeti,bizim itirazimiz buna.

    Ayrica bu adam degil miydi Ayasofya konusunda bakanlar kurulu kararında imza yoktur sahtedir bilmem ne sacmalamisti, madem sahte neden uygulandı diyecek kadar zeka düzeyi tartışmalı ,ki açıklamanın sonunda bir ismi ickici gösteriyor diyor,yahu adam bu yüzden öldü ,bunu bilip bari yerinizi haddinizi bilin,karalama yaparak aklayamazsınız diyoruz.

    Dedem içerdi içerikli video konusuna gelince ,yukarda da yazdım yine yazayım,o zamanlar 4 yasinda hayatında bir kez görmüş çocuk kriteriniz ise birşey demiyorum,o sizin seviyeniz,böyle sacmalayarak sadece vebaliniz artıyor,bizim ecdada sevgimiz azalmıyor ki daha da artıyor bunları gördükçe,bu kadar saçmalamaya zaman ayiracaginiza gerçekleri okumaya zaman ayırın

     
  3. tarih yazmak

    Çoğu kez objektif olarak yapılamayan ,bizim ulkemize kadar resmi tarihle, alternatif tarih arasında uçurumlar olan olay ,kurnazlık .Hiç bir ülkede bu kadar tezata rastlamazsiniz.

    Tarihçilikte yapılan kurnazlıklardan biri;

    ""Bir hüküm tayin edip, sanki hüküm kesin doğru imiş gibi, bu hükme göre kurbana suç isnat etmektir"". Böylelikle farklı fikirde olan okurlar bile, fikrin temelini teşkil eden hükmün doğru olup olmadığını hiç sorgulamadan bu tuzağa düşüp kendilerini savunma da bulurlar.

    Mesela; Batı medeniyetinin en doğru medeniyet olduğu hükmünü ogretmislerdir,ve bunu sorgulatmazlar,sonra da bu peşin hükme göre, Osmanlı sultanlarını Batılılaşmak için gerekli reformları yapmamakla, devlet adamlarını gericilikle suçlayabilirsiniz, karşı tarafta sultanların aslında bazı reformlar yaptığını, falancanın o cemiyete aslında girmediğini söyleyerek onları müdafaa etmeye çalışacak ve tuzağa düşeceklerdir.

    Başka bir misal; bir cemiyetin zararlı olduğunu ilan edersiniz. Sonra; bu cemiyet mensuplarını hainlikle itham edersiniz.Mesela; Galileo ve Bruno gibi adamların masum birer fen adamı olduğu hükmünü verirsiniz. Sonra da; bunları sorguladığı ve cezalandırdığı için engizisyonu, kiliseyi, yani aslında dini; fenne, terakkiye (terakki ne demekse?) karşı çıkmakla suçlarsınız.Kendilerine ezberletilen kalıpları papağan gibi tekrarlayan bazı tipler, hâlâ Brunoyu, Kilisenin, yani dinin yok ettiği bir bilim şehidi olarak gösteriyor.

    Bruno, Venedik tarafından tutulmuş bir casustu ve vazifesi Avrupada Bâtınî bir network kurmaktı.

    Size gelişme yolunda, ilim bilim yolunda coğrafi keşif derler,kan ve gözyaşı ile dolu zulümleri ve dökülen kanları anlatmazlar

    Kendinizi biz neden yapmadık derken bulursunuz ,ölen 150 milyon insanı bilmeden.

    Matbaayi kitapla bilim teknikle bagdastirirlar,ölen kişilerin terekelerinde ki miras olarak bırakılan yazma eserleri ve bunun mecburi yazilmak zorunda olduğunu bilmezsiniz bile.

    Bu öyle bir şeydir ki bir yerlere zorla para ile gönderilenler kahraman olurken,bunu yapanlar hain olur,sen devletin bekasi için evladını, en kiymetlini verirsin seni zalim olarak anlatırlar,hele de irk üzerinden muhatabini hainlikle suclayanlar ,savundukları taptıkları kişi/ kisilerin ,yine taptiklari ,yucelttikleri ırka mensup olmadığını bile bilmezler,Selanikli sebatayistlerin Türklükle ne ilgisi var diyemezler,sorgulayanlar da susmak zorundadır.

    Daha bin tane örnek yazılır

    Bkz:Mehmet Hasan bulut hocam

     
  4. Osmanlı padişahları içki içer miydi sorusu

    Güya TTK eski başkanı Yusuf Halaçoğlu tarzındaki kişilerin attığı rezil iftira.

    İşte böyle artniyetli kişiler belirli makamlara gelip tarihçi adı altinda milleti zehirlediler

    Uzun uzun yazmak istemedim

    Ruhu ile paralel paçavrayı padişahın İçki listesi diye pazarlayan TTK eski başkanı Halaçoğlunu rahmetli Abdülmetin Balkanlıoğlunun yeğeni İbrahim Bey'in rezil ettiği videoyu izleyin derim...

    https://twitter.com/Anti__Depresan_/status/1585233848903688192?t=DMAEZDoyHJ7oVj4mgjXv2A&s=19

     
  5. Osmanlı padişahları içki içer miydi sorusu

    "İftira"

    İkinci Mahmut:Atatürk'e devrimci kişiliği ile en çok benzettikleri güya gavur padişah dedikleri padişah.İckiyi de en çok kullanan padisahmis,

    Oysa ikinci Mahmut Medine'ye hucre-i saadete yolladığı şamdana bile "şiir " yazacak kadar takvalı, İstanbul'da sayısız cami ile ,peygamberimize yeşil kubbeyi yaptırıp ,vahabileri hicazdan barındırmayacak ,hastalığı agirlasinca ;

    """beni bir camiye kaldırın da orada vefat edeyim""" diyecek kadar dindar ve hassas biriydi ,peki gavur padişah ilan edenler kimdi?,Kaldırdığı yeniçeri ocağı ile bağlantılı Bektaşi tekkesi ve gelirleri kesilenler tabiki...

    Abdülmecid han:Medineden yollanan mektupları hurmeten her defasında ""ayağa kalkıp dinleyen padişah"" ,hırka-i şerif gibi camileri de yaptıran , kabeye tuğla döşeten,meşhur Yanyali İsmet Efendi'nin müridi olan, ve her cuma günü Yanyali muridlere kabrinde "Hatim yapılmasını vasiyet eden", "benim kabrimi sultan selim den alçak yapın" diyecek kadar alçak gönüllü padişah.

    Sultan V. Murad : Amcası Sultan Abdülaziz'in şüpheli ölümü (bize göre intihar değil cinayet)üzerine ağır bir depresyon geçirmiş; doğal olarak psikolojisi yerle bir ve tahttan indirilen padisah. Bu halde bulunan bir insan fiillerinden sorumlu olur mu?,ama onlara göre o da sarhoş.

    Sultan 3 Ahmed:Sarayın hangi balkonunda ,hangi renk mindere dayanarak içki ictigine kadar yazan tarihçilere ne denir?Tarihçi denmez orası kesin.

    Bayezid-i Veli:Sadrazam Gedik Ahmed Paşayı işret sırasında katletmişmis,ya ya evt evt.

    Ayrıca bu saçma iddialara delil tuttukları başka bir konu var ki dönemin şiirleri ....

    Bunun kökeni de Osmanlıcayı , devri,devrin edebiyatını bilmeden iftiraya sarılmak.

    Şöyle ki şiirlerde yer alan "iyş ışret, saki, bade,şarap,mey " gibi kelimeler.....

    Cunku meyhane tekkeyi; saki sevgiliyi ve şeyhi; bade ve şarap ise ;ilahi aşkı temsil eder.Iyş, yaşamak,ışret, eğlence demektir. İkisi de arapçadır. Eğlenmek her zaman içki içmekle mi olur?. Nuş, farsça içmek su,ve şerbet demek .Dolu su dışındaki içecekler mesela ayran ,saki yalnızca içki veren mi demek,aynı tabir su veren kimse için de kullanılmis, Arapçada sarap, içilen şey, Şerbet, çorba, meşrubat, şurup vs...