Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

huzur_14

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

73 entry 6 konu hiç puanı yok
01.01.2023 14:21 son işlem tarihi takip etme takip et

tarihle ilgili en çok merak ettiğiniz sorular

Sabetayizm/sabetayistler.

Bu konu özelikle ülkemizde gizleniyor.

31.12.2022 15:21
  1. hz aişe

    Kendi kirli zihniyetlerin,sapkın ruhlarin tertemiz insanlara ,Allah'ın peygamberine iftira ederek mutlu oldukları başlık.

    Malum Arabistan'da o dönem daha yaş hesabı geleneğini bile bilmiyorlar,orada kızların yaşları regl tarihinden sonra hesaplanır,bir milyon kaynak ve kişi sunsam da degismezsiniz biliriz

    Bu zihniyet ezelden ebede asla değişmez,neyi eleştirlerse bin katı ni yapar,bu konuya taktılar ya,yukarıda dediğim kafalarını kuma gomdukleri partiye yine oy verecekler,yine lgbtyi savunacak lar, yine içip içip kızlı erkekli alem yapacaklar,yine kurtaja benim bedenim diyecekler 24.adamın 14 sevgilisini 15. olarak alacaklar hatta ,eski karılarına onun elli erkekle birlikteliği var diye yeni karılarının dedikodusu ortaya çıktı diye istifa edecek(Aykut Erdoğdu) ,evli genel başkanları yine arkadaşının karısıyla yakalanacak evlilikleri devam edecek(deniz Baykal),yine milletvekilleri oğlunun arkadaşıyla görüntülendi ortaya çıkacak (Teoman Sancar) ve yine aynı safta yer alacaklar,şimdi 73 unu de burada yazmayın

    Sadece tecavüz olsa yine iyi,darp zorla çocuk düşürme,tehdit,işten atma, videoya çekip uyuşturucu vererek şantaj yapma vs...

    Siz yazmadan ben yazayım ensar 550 yil ceza aldı,bakanında bir kereden birşey olmaz dediği açıklaması yok

    Neyse sizinle kıyamete kadar kutuplaşmak şereftir

     
  2. hz aişe

    Hayatında çoğunluğu yaşı 18 den küçük 19 kadınla birlikte olanları sevenlerin , ideolojik olarak oy verdiği partide en son itibariyle 73 taciz ve tecavüz olan zihniyetin yaşı itibariyle en çok yalana başvurduğu annemiz.

    İftiraları bırakın artık,evlilik yaşı 6 değil yukarıda açıkladığım gibi en az 18 dir ve döneme ve bulunduğu bölgeye göre gayet normaldir ,kendisininde şikayeti olmamıştır

     
  3. VI.Vahdettin

    Savaşta evliliği eleştirilen sultan....

    Sadece sehzadeliginde drt evliliği olup,sonrasında ölen bir oğlu ve iki kıza sahip Sultan'ın,sarayda haremi yoktu,selefi Sultan Mehmet Reşat dan 12 hanımın kalmasına izin verip bunlardan nimet nevzat hanımla evlenmiştir ki gayet doğaldır,savaşta arkadaşının karısı ile mektuplasip hayatından çoğunlugu yaşı küçük 19 kadın gecenler bu kadar eleştirilmedi,sonuçta savaşsa savaş öyle değil mi?hatta yazılan ifadelere hiç girmeyelim.

     
  4. kraliçe elizabet

    III. Charles, Anne, Andrew, Edward anneleri , Edinburgh Dükü Prens Philip'in karısı .

    Ayrıca şu asagidakilerin temsilcisi olan zihniyetin sembolü.

    İngilizler sıkıldıklari karilarini,elleri bağlı pazara götürüp satan bir millettir ki bu gelenek 1913'te bir kadının Leeds polis mahkemesine kocası tarafından bir iş arkadaşına 1 pounda satıldığını gösteren belgeyi ihbar etmesinin ardından son bulmuştur ,(yani ins)sonrasında yazılan romanları görmezden gelelim.

    ....

    -1962 lere kadar kızların kabul edilmediği üniversiteleri vardi

    ....

    -Tahtta kalmak için afedersiniz erkek kardeşinden bile erkek çocuk yapıp kocasını kandırmaya çalışan bir hanedanda(boleyn) bu çokta değişik birşey olmasa gerek .

    .....

    -Yine bu sapkın milletin wayfair,epstein, pizzagate skandalları olduğu dönemde ,saraydan çırılçıplak çocukların kaçması da onlara göre normaldir

    ......

    -2010 yılına kadar kölelik İngiltere de suç değildi ,ki kadınları cadı diye yakmaları normal.

    ......

    -Dünyadaki tüm toprakların 6'da birinden fazlası resmi olarak İngiltere Kraliçesi'ne aittir. 1920 senesinde yuzolcumleri 35.500.000 km2di. Yani Afrika kıtasından(30 bin)bile fazla olması somurgeligin boyutunu gösterir

    .....

    -Hindistan ,Pakistan ve sömürü yaptıkları yerlerde topun ağzına bağlanarak ,boynu mengene ile kirilarak (oyun),birinci dünya Savaşı'nda müslüman Osmanlıya karşı savaşmam dediği için kursuna dizilerek öldürdüğü Müslümanlar vardır

    .....

    -Florence Nightingale'in İngilterede aslında ölüm meleği

    - Galilenin kiliseye karşı çıkmadığını

    - Magna Cartanın Avrupa tarihinde geri adım olduğunu

    - İlk feministlerin fabrikalardaki kadınları evlerine kapatmak için kampanyalar düzenlediklerini,

    - Don Kişotun Endülüslü Müslümanlarla ilgili şifreleri çalan hırsız olduğunu

    - Kopernik ve Keplerin güneşe tapanlar tarikatından olduklarını,

    - Rönesans insanlarının Ortaçağdaki atalarından daha pis yaşadıklarını

    - Yamyamligin ne kadar yaygın olduğunu anlatmayan tarihin bunları da anlatmayacagi aşikar

    .......

    Ama işte aynı zihniyet,sana halifeliği kaldirtip tüm müslümanları başsız bırakıp,kendi düğünlerini (Kate Middleton'u) canlı yayında milyarlara izlettirir,bebeğin cinsiyeti için bahisler açtirir,koca Avrupa liderleri Papa'nın önünde eğilir.

    ........

    Üzerinde güneş batmayan ülke ne demek sorun onun özünü ,ne kadar masumun kanı ve gözyaşı olduğunu bile bilmezler

    ...

    Kraliçe sembolikte değildir:

    -Başbakanı atıyor

    -Bakanları atıyor

    -Yargıçları atıyor

    -Orduya başkomutanlık yapıyor

    -Yargılanamıyor.

     
  5. VI.Vahdettin

    "Devleti ve milleti sıyanet [korumak] için paratoner vazifesi gördük. Mukadderat böyleymiş".

    Diyen Vahdettin, Sultan Vahdettin değil,sadece Vahdettin ,çünkü "zorla" sürüldüğünde zaten sultan değildi ,saltanat kaldırılmışti.(Fakat ihtimal bazı kafalar kesilecektir.

    M.Kemal-Nutuk-Söylev, Cild II,

    Türk Tarih Kurumu,

    4.Baskı, 1999, Sayfa 920,)

    "bkz:yesinler demokrasinizi"

    Neyse konumuz bu degil.

    -Çit Kasrı,haremdeki Yeni Köşk ve Japon Köşkü 14 Haziran 1919 tarihinde yandı. Sultan Vahdettin canını zor kurtardi.

    -Gazetelerde her gün hakaret eden yazılar nesrediliyordu. Falih Rıfkı, Süleyman Nazif, Hüseyin Cahit ve Ziya Gökalp bunların en ileri gidenleriydi. Hatta Gökalp, Padişaha "Kara Sultan" diye yazılar yazıyordu.

    -Saraya tehdit mektup ve telgrafları yağıyordu.

    -Mecliste alenen aleyhinde ağır hakaretler ediliyordu,Diyarbekir Mebusu Şükrü bey "taşlamayı " bile teklif etti.

    -Sakallı Nureddin Paşa, yazılarında Ankarayı eleştirdi diye Dahiliye nazırı Ali Kemal Beyi kaçırtıp İzmitte askere linç ettirdi; yetmedi "padişahı da böyle yapacağını" söyledi.

    -Tehdit ve korkudan Ferid Paşa, Mustafa Sabri Efendi, Sadık Bey, Refik Halid Karay İstanbulu terketmek zorunda kaldı.

    -Vahdettin İngiliz yüksek komiseri Sir Horace Rumbold'a barış konferansına Ankara'yı cagirmalarini eleştirince ;

    "Bu süreçten sonra İstanbuldan ayrılmasının imkansız olacağını" söyleyerek şehri terketmesi konusunda tehdit etti.

    -Tevfik Paşa'nın(İstanbul )5 Kasım'da istifasını beklediler ,mührü Refet paşaya (Ankara)teslimini beklediler ta ki ayin17 sine kadar.

    -Sultan Vahdettin İngiltereye "gidiyorum ama feragat etmiyorum " dediği halde.

    - Hatta 11 Kasım 1922 de İstanbuldaki işgal kuvvetleri kumandanı General Harington a "memleketimden ayrılmayı düşünmüyorum! " demişti

    -Ankaradan haber bekliyordu , Sadrazam Tevfik, İzzet ve Ali Rıza Paşalar, "Ankara ile anlaştık. Onun istemediği Ferit Paşadır Zaferden sonra gelip biat edecek" diye Padişaha teminat vermişti.

    -Mustafa Kemal'in gelip "Vazifemiz bitti, emrinizdeyiz padişahım" diyecek hali yoktu artık,senin atlarına kadar satıp,müfettiş olarak yolladığın kişi (mka)bunu yapmayacakti.

    -Üstelik Ankara Meclisi, padişahı vatana hıyanet ile itham eden teklifi kabul etti.

    -Halbuki Kanun-ı Esasi(anayasa) gereğince padişah hükümet icraatından mesul değildi.

    -Yani zorla sürülmesi için her ortam el birliğiyle hazırlanmıştı

    -Sinsi İngilizler, gaflet ve hıyanet içinde olanlar vahdettinin İstanbuldan ayrılmasını istiyor; fakat onu kaçırmış rolüne düşmekten korkuyordu ,hem ortamı hazırladılar hem haberleri yok gibi davrandılar.

    -Hindistan korkusuyla halifeye dokunmayan, ama halife olmasa daha rahat edecekleri kendileri ile daha uyumlu istişare edecek ve çalışacak güçlerin olması gerektiğinin de farkındaydılar.

    --isteklerini yapmazsa İstanbulu Yunanlara vermekle tehdit ediyor; Kemalistlere karşı oluncada destek olmayıp; aksine Anadoludaki mukavemet yüzünden padişahı ve hükümetini cezalandırıyorlardı ve başardılar da.

    -Siyasi bir buhrana iç savaşa ,kardeş kanının akmasına sebep olmak istemiyordu, ortalık yatıştıktan sonra tekrar geri dönmek niyetiyle hicrete razı oldu.

    -Hatıralarında, "Yaşamak imkansız olan yerden hicret, Hazret-i Peygamberin sünnetidir" demiştir. Korkak değildi yaşlı ve hastaydi, tek ciğerle yaşıyordu. Korkak olsa , Babıali Baskınından sonra İttihatçı fedailerin elinden kendisine sığınan Mülazım Şaban Efendiyi canı pahasına vermemezlik yapar mıydi?

    -Yüksek komiser vekili Nevile Henderson'a "şerefimi kurtarmak için gidiyorum, döneceğim" demisti .

    -Ankaranın (mka)Refet Bele vasıtasıyla yaptığı, saltanatsız halifeliği kabul ederek yerinde kalma teklifini geri çevirmişti. Yurt dışında faaliyette bulunup, her şeyi değiştirme hayali vardı, hayal olarak kalacağını bilemedi

    -Sinsi İngilizler Padişahın kendilerine iltica ettiği imajını vermemek,Ankara ile siyasi denge ve sömürgelerindeki milyonlarca Müslümana da Padişahı tahttan ayrılmaya mecbur etmiş gibi görünmemek lazım olduğunu biliyordu

    -Bunun için, talep kendisinden gelmiş gibi yapmalari gerekiyordu.

    -Harrington "Talebin Padişahın el yazısı ile ve mühürlü olmasını istedim, kaçırmış gibi olup ,suçlu düşmeyi istemedim,Hünkar, çaresiz buna dair mektubu yazmıştır." der hatiralarinda.

    -Ancak mektup ne Padişahin el yazısıyladır; ne de üstünde mühür vardır.

    -Saray kadınlarından Leyla Açba ve Afife Rezzemaza , sürgün edilen Ahmed Reşid Rey de hatıralarında aynısını yazar.

    -Lord Curzon der ki:"Sultanı İstanbulda bıraksaydık, yeniden İslam kahramanlığı rolü üstlenmesine; Fastan Afganistana kadar Suriyeye kadar müslümanları teşkilatlandırmasına kim engel olacaktı?"(Hülagü, 124)

    Ah koca sultan Senin giderken ,yardımcınin yolda okumak için aldığı Kur'an'ı bile "devlet malıdır " diye geri bıraktırman,san remo da kendisini kullanmak için gelenlere hayır demen(sultanım neden kabul etmediniz,kilerde soğan bile kalmadı) ,cesedinin bile haciz edilmesi yine de hain damgası yemesini engellemedi

    Belkide kızı Sabiha sultan ile evlilik yapmak isteyen ama geri çevrilen Mustafa Kemal'e damatlık verilse başka bir tarihimiz yazılırdı kim bilir...

    Rahmet ve saygıyla...