Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

sokak düğünü

paylaş araştır

 

  1. yaz günleri mahallelerde sokak arasında yapılan ve harika bir görüntü oluşmasına neden olan düğündür.

     
  2.  
    (Bkz: Mahalledeki düğün)
  3. çoğunlukla maddi sıkıntılar dolayısıyla yapılsa da en eğlenceli en samimi düğündür.

     
  4. halk arasında ev düğünü olarak adlandırılan düğün türü. salonda yapılan düğünden daha samimi olduğu için küçük yerlerde hala tercih edilen düğün türüdür.

     
  5. en güzel düğün türüdür.

    4 duvar arasında sıkış tıkış bir alanda düğünden ne olur ki

    her şeyden öte herkese açık düğün salonunda kapıda bekleyenlerden belki ybvancı da gelmek bi halay çekmek istiyor hediye getirmiyor diye neyi eksik acaba :)

     
  6. Pek de sevmediğim bir kültür,bir de silah patlatma durumları da olabiliyor,sokakta herkesi rahatsız etme durumu,kimi sever kimi sevmez,en güzeli kapalı alan diye düşünüyorum:))

     
  7. eskisi kadar olmasada, ara ara karşımıza çıkan düğün türü.

    bu düğünlerin tek sorunu, sokaktan geçmekte sorun yaşatmakta. kişi aracıyla yoldan geçmeye çalışıyor ama yolda halay çeken insanlar. beklese bir türlü geri dönmeye çalışsa bir türlü. sonuçta geniş bir alan da değil sokak aralarında yapılıyor bu düğünler.

     
  8. aslında gayet samimi ve sıcak bir düğün türü olabilecekken, elinde silahlarla havaya rastgele ateş eden hanzoları, çevrede oturan insanların olası rahatsızlığı önemsenmeden aşırı yüksek ses sistemleriyle yüzlerce metrekarelik alanda oluşturulan gürültü kirliliğini ve onlarca kişinin düğünde dağıtılan yiyecek - içeceklerin, kuruyemişlerin atıklarını çevreye rastgele atmasından oluşan çevre kirliliğini düşününce türkiye'de bu kültürün olmadığını, yani olduğunu ama gerçekte düğünden çok güvenlik ve kirlilik problemi olduğunu düşündüren bir düğün türü.

    bazı belediyeler güzel bir hizmet olarak evlenecek çiftlere ücretsiz düğün salonları tahsis ediyor, bu tip uygulamaların olduğu yerlerde sokak düğünlerinin yasaklanması gerekiyor. halbuki belediyeler tarafından güvenliğin, müzik sisteminin ve temizliğin kontrolünün sağlandığını da varsayarsak kimseyi rahatsız etmeden ve yolları kapatmadan, kimsenin can güvenliğini de tehlikeye atmadan çok güzel düğünler yapılabilirdi. herkes kendi kültürüne uygun şekilde eğlenip yeni evli çiftin mutluluğunu paylaşabilirdi. bizdeki mevcut hali ise, düğünümüz var ve istediğimiz gibi davranırız, senin güvenliğini ve rahatını düşünen kim? mantığı ile yapılan kalitesiz, zevksiz ve anlayışsız bir eğlencemsi türü.

     
  9. #3c1c entrysi ile bazı belediyelerin ücretsiz düğün salonu hizmeti olduğunu öğrendiğim konu. kulağıma küpe olsun, bir gün evlenmek nasip olursa bu belediyelerden birine gidip düğün yaparım belki.:)

     
  10. kentli olamayan insan eğlencisi. kentte yaşamanın zorunluluğu olan birtakım şartlar vardır. sokak ortasında düğün yapmamak bunlardan biridir. ne var ki türkiye'de muasır dünyanın aksine kanunlar değil örf ve adetler ön planda olduğu için 1500 yıl önce asya'da bozkır ortasında yapılan bu aktivite bizimle birlikte anadolu şehirlerine kadar seyahat etmiştir.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.