Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

pişi

paylaş araştır

 

  1. ananemin ziyaretine her gittiğimde mutlaka yaptırdığım, yemeye bir türlü doyamadığım lokma gibi görüntüsü olan, hamurdan yapılan yiyecek türü.

     
  2. Sade mayali hamurdan yapilabildigi gibi sut yumurta yogurt ve maya kullanilarakta yapilabilen,icine peynir yada kiyma li harc konularak kizartilan ,tipik anadolu boregi

    Eskisehirde adi cig borek ,sivas ve kayseride sarayli olan,olan yiyecek..

    Erurum yoresinde ise sicak iken uzerine seker serpilerek yenen istah acici 5 cayi boregi..(olsada yesek )

     
  3. maya ya da kabartma tozuyla yapılan, kızgın yağda kızartılarak, nar gibi görüntüsüyle iştahları açan hamur işi.

     
  4. 5 çaylarının yanında enfes giden ve büyüklüğüne göre neredeyse onlarca yenebilecek olan efsanevi lezzet. yanına domates ve peynir de eklenebilir.

     
  5. entrylerde hep yiyecek olarak bahsedildiğini gördüğüm söylendiğinde benim kafamda yiyecekten önce çocukların kedileri çağırmak ve tarif ettikleri gelen kelimedir.

     
  6. mayalı hamurun, sıvı yağda kızartılması ile hazırlanır. Yuvarlaktır. Lokmamsı gibidir ama şerbete batırılmaz. Kahvaltıda ve bilhassa sahurda yenir. Bazıları buna keçi ayağı da derler. Şunu da söyleyeyim Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin. Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde yağladıktan sonra şekil verin ve ondan sonra kızartın.

     
  7. Hamur kızartması.

    İsmi havalı olsun diye pişi demişler. Ananelerimizden beri bunun adı hamur kızarmasıdır arkadaş. İlle de sosyetik isim mi takmamız mı gerekiyor?

    Mayalanmış hamuru kızgın yağda kızartıp, afiyetle yiyoruz. Uf ya bunu nerden gördüm, aklıma hamur işi düştü.

    Urfa bana küsmüş, yapma etme. Bunları tepeye çıkarma. (Tebessüm)

     
    (Bkz: Urfa bana küsmüş)(Bkz: hamur işi)
  8. 5 yaşındayken komşumuz saniye teyzenin tuzlusundan yapıp getirdiği yumuşak hamur kızartması o zamanlar apartmanda tabaklar yemekler gider gelirdi biz de daha önce hiç tatmadığımız yöresel yemekleri öğrenirdik, feselli, katmer, kürt böreği, pişi...

     
  9. göçmenlerin pesmet dediği hamur işi.

    ne güzel kokar ama olsada yesek.

     
  10. Normalde bizim evde pişmeyen, arada Komşu teyzenin bazen içi boş, bazen peynirli ya da kıymalı şekilde ikram ettiği, bizim de yumula yumula yediğimiz, pofuduk pofuduk kızartmalık hamur işi.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.