Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Bir İçsel Yolculuk olarak tanımlanan bir Elif Şafak romanıdır.
Üslubu, karakter seçimleri ve karakterlere çizilen özel güçler, tasvirler ve kurgu bakımından farklı ama beğendiğim bir eser olmuştu. Masalsı anlatım ve kelimelerle oyun, romana çok da farklı bir hava katmış. Tasavvuf, tekke ve hikayeler üzerine kurulmuş, roman örgüsü ve kitaptaki mistik hava okuru romana bağlıyor, bu anlamda sürükleyici bulmuştum.
Okuyalı çok oldu...
bostancı'yı sahil yolundan biraz geçince, küçükyalı hizasında çam ağaçlarının arasında gizlenmiş, tatları da adalar manzarası kadar güzel olabilseydi keşke dediğim bir restoran-cafe..
Pinhan: Gizli, saklı anlamına gelmekte.
Şafak'ın kaleme aldığı romanda Pinhan da kapalı bir kişiliğe sahip. İlk anda fark edilmeyen, daha kapalı olan. İsim karekteri tamamlamakta.
"İsimler pek çok şeyi yansıtır, tesadüf ya da sıradan değillerdir. Bir şey taşıdığı isimle özdeşleşebilir."
Pinhan karakteri romana güçlü bir anlatımla işlenmiş. Pinhan, örtük kişilikli bir çocuk.
kendini bulma arayışında olan, elif şafak'ın aynı isimli roman karakteri
pinhan der ki;
"korktu, gidip de varamamaktan değil, varıp da dönüş yollarını kaybetmekten değil, dönüp de geride bıraktıklarını yerlerinde görememekten değil; bir kendini bulmaktan, bulduğundan korkmaktan korktu."
çıtası en yüksek elif şafak kitabı bence..
bir solukta okuduğum, okurken adeta karakterler ile birlikte o içsel yolculuğu yaptığım kitaplardan biridir.
"Pinhan, bir yolculuk romanıdır; küçük Pinhan'ın içsel yolculuğu. "Tekke"yi Osmanlı'nın diğer tekkelerinden ayıran özellik de budur işte: orada herkesin bir hikayesi vardır. Pinhan hariç. Çocuk bu hali ile kendini ne tekkenin içinde hisseder ne de dışında. Yazarın "Hayatta iki başlı değil midir?" sorusuna yanıt verdiği iki cinsiyeti, Pinhan'ın kendi hikayesine ulaşması için yürüyeceği yollardan birisidir."
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |