Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
bilimin pek de çok şey bilemediğini bilmeyen insanlardır.ateistler bilime fazla güvenirler.bütün bilinmeyenlerin bilimle açıklanacağını sanarlar. bilimsel veriler sonucu elde edilen değerli datalar vardır. evrim de bilimsel datalardan biridir. canlıların evrim yeteneği vardır ama bilim bu evrim yeteneğinin ne şekilde oluştuğunu açıklayamaz.ilk evrimlerin neden başladığını açıklayamaz belki mutasyonlar crossingoverlar vs gibi varsayımlar olabilir ama mutlak doğruların olduğu bir açıklamayı bilim yapamaz. ilk canın, ilk canlının ne şekilde oluştuğu konusunda tüm pozitif bilimler çaresizdir.ilk hücreye can nereden geldi bilim bunu açıklayamaz.işte bu noktada tanrı devreye girer bir kısım insan canlılığın yaratıcıdan geldiğine inanır, bir kısım insan tanrıyı reddeder, bu canın nereden geldiğinin cevabını bilimin açıklamasını bekler.
bakıyorum da bilimsel tartışmaların taşındığı başlık olmuş bu. güzel, ama eksik. aynı zamanda din karşıtı herkesin ateist olabileceği peşin hükmünü taşıdığı için de son derece sığ. olsun ama. yine de hiç olmazsa cahillere bir fikir verir.
bu önsözden sonra şunu merak ediyorum sayın baytar, hala neyi savunuyorsun? sen bir müslümansan eğer, allah denen bir varlığın ibrahim denen bir meczuba önce oğlunu boğazlamasını söylediğine, sonra da güya sınav gereği gökten kınalı, boynuzlu, billurlu bir "koç" gönderdiğine inanıyorsun. nuh diye bir tiplemenin 950 yıl yaşadığına ve yer yüzündeki her hayvandan bir çifti, kendi inşa ettiği(?) bir gemiye doldurduğuna inanıyorsun. mağarada bilmem kaç yıl uyuyabilme başarısına sahip tiplerin varlığına inanıyorsun, rüzgarın gemiler suda ilerleyebilsin diye yaratıldığına inanıyorsun. ölünce şanslıysan cennet diye bir yerde bakire memesi mıncıklayıp, şarap şişesi yuvarlayacağına falan inanıyorsun. sen "inanıyorsun" kısacası. oysa bilime inanılmaz. bilim kesin sonuçlar vermez. diyalektik bir uyum içerisinde, nedensellik ipini bırakmadan olguları anlamlandırmaya çalışır. bunun için data gerekir, done gerekir, gözlem gerekir, tez gerekir. moleküler biyoloji ve genetik "çalışmışsın" ya hani. bilirsin bunların anlamını. mutlak doğru meraklısıysan bilimden evrenin sırrını açıklamasını bekleyemezsin zaten. gider kafa konforun için dinlere, masal kitaplarına sarılırsın. ilk canlının ne şekilde oluştuğunu inceleyen abiyogenez çalışmaları yapılıyor yıllardır. çeşitli varsayımlar var bu konuyla ilgili. evet, kesin bir bilgi yok. elbette olamaz. olsa inanacak mısın? yoksa allahın bu konuda bir işe yaramamış olabileceği fikri, senin güvendeki poponu açıkta bırakacak mı? sen ve senin gibi garantici mü'minlerin anlayamadığı şey şu:
henüz bir yorum, bir bilgi, bir kanıt olmayan bütün konuları allah denen bir mitolojik karaktere bağlamak. "canlıların evrim yeteneği vardır ama bilim bu evrim yeteneğinin ne şekilde oluştuğunu açıklayamaz." buyurmuşsun. bingo. açıklayamaz diyemezsin bu bir, bunun böyle olması allah yaratısı olduğu anlamına gelmez bu da iki... dolayısıyla "bu noktada tanrı devreye girmez" sayın bilim insanı ve akademinin yüz akı, ulu insan. en fazla girebilir diyebilirsin. kapiş?
hiçbir dine inanmayan kişi.
öncelikle ateist olanların çoğunluğunun felsefi kaynaklardan ziyade bilimsel verilerin kutsal kitaplarla çelişmesinden, şu anki inançların bir tanrının gönderemeyeceği sığlıkta olduğunu düşündüklerinden vs. ateizme yöneldiklerini düşünüyorum.
bilim, gerçekten de çok şey bilmemektedir, klasik okyanusta damla örneği bile yetersiz sayılabilir. ve fakat, bilime güvenmek, sadece ateistlerin değil aklı başında olan herkesin yapması gerekendir ki zaten, müritleri arasında uçtuğu kaçtığı iddia edilen hocalar, şeyhler de bir sağlık problemi olduğunda tamamen evrimsel biyoloji üzerinde şekillendirilmiş modern tıp kurumlarını tercih etmektedirler, "ya bizim bir şeyh arkadaş vardı, ona bir okutalım" diyenini duymadık mesela. bütün bilinmeyenleri açıklaması şu an için kesinlikle mümkün olmasa da, geliştikçe, açıklayabildikleri açıklayamadıklarından fazla olacaktır.
evrim kesinlikle vardır, on binlerce kez test edilmiş ve hiçbirinde yanlışlanamamıştır ama Darwin'in dedikleri hala geçerli sanılmasın, yüzlerce kez değiştirilmiş ve geliştirilmiştir, Darwin'e olan saygının sebebi, evrim mekanizmasını ilk defa bir sistematiğe oturtmuş olmasıdır. evrimin olmadığını düşünen arkadaşlara tavsiyem, "evrim yoktur" diyorsanız da internette görülebilir, bulunabilir mecralarda demeyin, çocuklarınızın-torunlarınızın dalga konusu olursunuz. şu an ilk canlının nasıl oluştuğu tam olarak bilinemese de bu konuda çok ciddi çalışmalar vardır ve sizi temin ederim ki bir gün ispatlanacaktır. mesela şu sıralar üzerinde çalışılan "xna" yani yapay dna ile şu an dünyada var olmayan canlılar "üretildi".
evrim sadece tesadüf ile ilerlemez, çevre koşullarına en uyumlu olacak tesadüfi mutasyonlar ile ilerler. yani etobur bir diyete sahip olduğu müddetçe bir aslanın toynaklarının olmayacağına garanti verebilirim ama bir gün kanatlanıp uçmayacağına garanti veremem, azıcık biyoloji ve evrim bilen ne dediğimi anlayacaktır.
velhasıl, evrimi yaratıcı var-yok tartışmasına çevirmek gereksizdir. hele bunu ateist başlığında yapmak daha da gereksizdir. evrimi isteyen ateizme, isteyen tanrıya bağlasın, bir gerçektir. kabul etmeyenler de Dünya'nın düz olduğunu nasıl kabul ettilerse evrimi de kabul edeceklerdir ya da etmeyeceklerdir fakat her halükarda hastaneye düştü mü evrimle tedavi edileceklerdir. evrim zaten herkese, kendisini kabul edip etmememiz konusunda "çok da fifi" demektedir. -gülücük-
Düşün(ebil)en insan(lar)dır.
... ve aynı fikirdeyim;
"din tarafından dünya görüşü daraltılmamış ve bozulmamış zeki insanlar..."
Değerleri farklı olan kişilerdir.
Bir iyilik yapacaklarsa allah rızası ve ahiret yatırımı icin yapmazlar. sadece bir insanın yardıma ihtiyacı var diye yaparlar. bu yüzden saf iyidirler ve maskesizdirler.
ben ateist olsam
sende helal günah kavramı yok
ben ateist olsam
her haltı yerim
nasıl olsa diğer taraf yok
hesap vereceğin kimse yok v.s
işte biz ateistleri inançlı olanlardan ayıran da budur
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |