Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

ÇOTANAK

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

136 entry 13 konu hiç puanı yok
16.03.2024 22:19 son işlem tarihi takip etme takip et

çeyiz

Bayanların tercihine saygı duyuyorum ama bu çeyiz denen şeye bayanlar fazla anlam yüklüyor.

18.01.2024 16:28
  1. giresun

    Bu sözlük konusuna ifrit oluyordum, neyse ki; Giresun'u görünce yazmak içimden geldi. Efenim, kimisi Giresun'un adının Kerasus'dan geldiğini dolaysıyla kirazın ana vatanı olduğunu söyler, benim doğduğum büyüdüğüm şehir, yaşımın yarısını (14 yılımı) ben bu şehirde geçirdim, daha sonra okul, iş derken bir bakmışız gurbet bizim yaşantımızın sürdüğü yer haline gelmiş. Giresun'un insanlarının çoğu çepni kökenlidir. Hatta benim doğduğum şehir olan Espiye'nin Çepni Köyü vardır. Lise'den tanıdığım ve daha sonra üniversitede tarih bölümü okuyan akabinde araştırmacı olan Mevlüt Kaya'nın Çepniler ile alakalı yazdığı kitap bu konuda merak edenlerin merakını gidermeye yetecektir.

    Giresun'da hayat saat 21.00'dan sonra biter, nüfusu 200.000'in altındadır. Türkiye'de çoğu büyük ilçeler kadar nüfusa sahiptir. (Nazilli, İskenderun vs.)

    Giresun'da fındık vakti insanlar çok yoğun olur, sadece mezarda olanlar fındık vakti çıkıp gelmez, onun dışında herkes fındık vakti bahçesine gelir.

    Benim çok üzüldüğüm bir konu var da şudur; Giresun'da kadınlar çok çalışkandır, erkekler ise tembeldir. Sadece fındığa bağlı olarak ekonomik hayatlarını sürdürürler, fındık o yıl olmaz ise mokoko olurlar. Yeşilliği, doğal güzellikleri, yaylaları, sahili hep birlikte değerlendirildiğinde Türkiye'nin çoğu yerinden güzel olan Giresunumu görmeyenlerin görmelerini salık veririm.

    Ayrıca, Giresunuma yolu düşenlerin Espiyemde mutlaka pide yemelerini öneririm.