Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

ÇOTANAK

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

136 entry 13 konu hiç puanı yok
16.03.2024 22:19 son işlem tarihi takip etme takip et

Tüpraş

Yeşil enerjiye de yatırım yapan şirkettir. Petrolün sonu geliyor, tüpraş ne yapacak goygoyu yapanlar. Tüpraş, sizin o ufacık aklınıza sahip akıllarla yönetilmiyor.

Portföyümüm tümünü Tüpraş'a yatırdım.

2024 yılında temettü dağıtması bekleniyor. Hoş dağıtmasa da ben yatırımıma devam edeceğim.

Anne ve babalar; çocuğunuz için BES'ne para yatırmak veya yatırmamak sizin tercihinize kalmış ama lütfen çocuğunuz için Tüpraş biriktirin. Çocuğunuz 18 yaşına gelene kadar da o paraya dokunmayın.

Çocuğunuz büyüdüğünde "Bir zamanlar Memurlar.Net'te çotanak adlı birisi vardı ve senin için Tüpraş biriktirmemizi söylemişti. Biz o sayede senin için tüpraş biriktirdik" demeniz yeterlidir.

03.12.2023 09:21
  1. yeni atanan memur

    Yeni atanan memurlara nacizane önerim şudur:

    Çevrenizde sizi sömürecek insanlar varsa (kardeş, yakın arkadaş vs.) hemen borçlanın, ya ev alın ya da araba alın;ama borçlanın. Borcunuz bitince sizi sömürecek insanlar bitmediyse aylık birikim yapın. Hisse senedi bunlardan birisi olabilir. (YTD Değildir) Kimseye paranızın olduğuna yönelik ip ucu vermeyin. Unutmayın; insanlar sizin iyi vaktinizde yanınızda olur, kötü zamanınızda sizden uzak durur. Mümkün oluyorsa aylık düzenli olarak hisse senedi alın, yatırımınızı da sepet halinde yapın. Altın, gümüş, hisse senedi vs. gibi

    14 yıllık memuriyetimde en büyük pişmanlığım işe girer girmez ev almamak olmuştur. Ben bu pişmanlığımı o zamanlar toy olmam ve küçük yaşta memur olmamdan dolayı oldu diyerek avunuyorum.

     
  2. Sözlüğün Memurlarnet Anasayfada Görünmeme Sorunsalı

    Serkan Sarıkaya üstat bu konuda daha bilgilidir. O zaman biz de daha çok hit daha fazla görünme sağlamak için sözlüğü takip ederiz. :)

     
  3. adanada ellerinde kılıç ve bıçaklarla gezen suriyeliler

    Suriyelilerin yediği naneler gündeme gelmemesi için özel olarak gizleniyor. Suriye'ye sınır olan illerde bu insan müsveddelerinin yaptıkları bir çok suça konu işler olduğu bazı basın organlarında gündeme getirilmiştir.

    Ümit ÖZDAĞ'ın stratejik göç mühendisliği adlı kitabı bu konuda neler yapılmak istendiğini somut verilerle ortaya koyuyor.

     
  4. kiracıların duvara çivi çakması

    Ev sahibinin kiracı ile bu gibi sorunları yaşamaması için yapacağı şey bellidir.

    1) Evi kiralayana vermeden önce tüm duvarların, zeminlerin video kaydını almalıdır.

    2) Kiralayanın evi tahliye etmesinden sonra evde zarar meydana gelmiş ise bunu mahkeme vasıtasıyla tespit ettirmeli, akabinde kiralayandan bu zararı tazmin etmelidir.

    Bunlar hukuki bağlamda zaman alıcı işlerdir.

    Bazı ev sahipleri tahliye taahhütnamesi imzalatıyor. Bunda da kira sözleşmesi ile tahliye taahhütnamesi aynı tarihli olursa Yargıtay, kiralayanın iradesi kısıtlandığından bahisle bu taahhütnameye dayalı mahkeme kararını bozuyor.

     
  5. sıra cetveli

    İcra ve İflas hukukuna ilişkin terimdir.