Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

icracı..

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

19 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
20.12.2021 13:35 son işlem tarihi takip etme takip et

adamını bulmak

Türkiye'nin kanayan yarası. Kamu da torpil olmasa Türkiye bir Türkiye daha olur.

26.10.2020 10:40
  1. diyanet'in 9 yaşındaki kız evlenip gebe kalabilir fetvası

    çamur at izi kalsın. diyanet kadar başınıza taş düşsün diyeceğim olmayacak. arkadaş diyanetin böyle bir fetvası var ise neden doğrudan alıntı yapmıyorsunuz. çamur atıyorsunuz hangi sitede hangi kitapta değmiş, diyanet bunu.koca koca adamlarsınız ayıptır.

     
  2. katarlı gençlere sınavsız eğitim hakkı verilmesi

    La bırakın körü körüne muhalefeti. Türkiyede okullarında onyıllardır yabancı ülkeler için kontenjan var bunlarada orta asya türk devletletlerinin gariban çocukları yerleşir zengin takımının çocukları avrupa ve abd ye gider katarlılarda çoook zengin sanmayınki türkiye de okumaya meraklılar boşuna çenenezi yorup milletin beynini bulandırmayın.

     
  3. adamını bulmak

    Türkiye'nin kanayan yarası. Kamu da torpil olmasa Türkiye bir Türkiye daha olur.

     
  4. kahke

    maraş ta simite verilen isim (eskiler simite kahke derdi desek daha doğru olur)

     
  5. göreve talip olunmaz,görev verilir

    konuyu arkadaşın kısaca açıkladığı gibi bu husus biraz karmaşık.

    Şöyle ki;

    öncelikle bu konuda bana göre olması gereken öyle bir düzen olacak ki amirler vs görev - yetki verme makamında olanlar işin ehlini arayıp bulmayı amaç edinmeli bu sayede göreve hiç kimsenin talip olmasına gerek olmaksızın görevin ehline verilmesi şeklinde olmalıdır.

    Gel gör ki pratikte sistem çoğu zaman böyle çalışmaz, görev - yetki dağıtma makamında olanlar işin ehlini değil de işi kendilerinin istediği gibi yapacak olanları ararlar,imkanları/güçleri varsa bunlara görev verirler. Bunun yanında ahbap çavuş ilişkisi ile bir başka deyişle emri vaki ile göreve talip olanlar olur, yetki dağıtma makamında olanlar kendileri de aynı yoldan geldiklerinden bu emri vakilere boyun eğerler.

    arkadaşın dediği gibi göreve talip olmazsan görev seni çoğu zaman bulmaz yanlız buradaki asıl çıkmaz göreve talip olanların kahir ekseriyetinin aslında liyakatsiz, vasıfsız olup, ahbap çavuş ilişkisi iyi olanlardır. yani göreve talip olanlara görev vermekte çoğu zaman yanlış tercih olur. Şimdiki Milli Eğitim Bakanının bir açıklaması olmuştu. bir öğretmenin müdür yapılması ile ilgili referans olarak şu kadar milletvekili,şu kadar stk, şu kadar bilmem kimler araya girdi sonunda ısrara dayanamayıp, bu öğretmeni tanımak için çağırdım. arkadaş sen bu işi neden bu kadar fazla istiyorsun diye sordum. kendisi bu işe ne kadar layık olduğunu vs anlattı bende şimdiye kadar neler yaptın, hangi vasıfların var, görevindeki başarılarını anlatan bir özgeçmiş yaz bana gönder gereğini yapayım dedim. sonra bir daha geri dönüş olmadı diye özetle anlatmıştı. maalesef şuan kamuda göreve talip olanların ekseriyeti böyle o yüzden Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bize Ömer ler lazım ama onlardan çooook az var. Selametle