Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

icracı..

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

19 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
20.12.2021 13:35 son işlem tarihi takip etme takip et

ak parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu

Özlem ablam çokta yanlış söylememiş, 45 yaşında 20 yıllık kamu görevlisi olarak şunu çok rahat diyebilirim, son 15 yılda kamuda kadın memur sayısı en az yüzde 300, kadın yönetici sayısı en az yüzde 500 artmıştır. benim memur olduğum dönemde kamuda kadın erkek memur oranı erkek lehine yüzde 80 iken şuan kadın lehine yüzde 60 oldu, yönetici olarak kadınlar hala azınlıkta ama 15 yıl öncesine göre en az beş kat artış var.

25.06.2020 15:22
  1. Gittiği yere eli boş gitmemek

    çokta doğru bir iş değil, bu olay hediyeden çok kadınlar arasında mecburiyete dönüşmüş, evet insan hediyeleşmeli, yardımlaşmalı ama bir arkadaşına, akrabasına ne getirdi ne aldı aldığı beğenildi mi vs düşüncelerle gitmeleli, iyi niyetle başlamış ama zaman için amacının dışına çıkıp zararlı olmuş bir davranış biçimi bence

     
  2. 8 yaşındaki kızımın çocukluğunu ıskalayamam

    Aslında adamın dediği doğru, yaptığı da yanlış değil, lakin Türkiye de şöyle bir durum var, yas tutmasan da tutar gibi yap, öyle görün, bu anlayış ile bakıldığında ve toplumun özellikle belli makamları işgal edenlerden beklentisine göre affedilmez bir hareket, biz toplum olarak gösterişe fazla önem veriyoruz.

     
  3. kızını yardımcısı olarak atayan müftü

    Müftünün kızını yardımcısı olarak atadığı şeklindeki söylem yanlış,

    Doğrusu müftü yardımcısı olarak kızının çalıştığı il Müftülüğüne İl Müftüsü olarak atanmıştır. Müftünün kızını yardımcısı yaptığı yanlış bilgidir, baba kızın aynı yerde çalışması eleştirilebilir ama doğruyu saptırmak yukarıda eleştirilen atamadan daha büyük yanlıştır. Ne zaman adam oluruz. "Aleyhimize de olsa doğruyu söyleyebildiğimiz zaman"

     
  4. bir gün gideceğini/biteceğini bilmek

    mevkii, makam, sıhhat, gençlik vs her şehin sonu kaçınılmaz, o yüzden iyi işler yapmak lazım. tabi söylemek kolay yapmak alabildiğine zor. imtihan da tam burada, günün sonunda toplamda iyi işler yapanlar kazanacak, diğerleri kaybedecek düşünceleridir.