Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

yöresel yemekler

paylaş araştır

 

  1. belli bir yöreye ait olan, diğer bölge ve yörelerde benzeri pek bulunmayan belki de hiç rastlanmayan yemeklerdir. bir yöreye ait tat ve doku barındırır bu yemekler.

    klasik bir şekilde kebap denince adana, gaziantep, şanlıurfa nasıl ki akla geliyorsa hamsi yemekleri denince de karadeniz akla geliyor.

    ancak bir yörede çokça yapılıp tüketilmesine rağmen adını başka bir yöre insanının bilmediği yemekler var. işte bana göre asıl yöresel yemekler onlardır.

     
  2. yapıldığı yöreyle ünlü olan ve yöre insanlarının damak zevkiyle bütünleşmiş yemeklerdir. diğer yemeklerden ayıran özellikleri ise kullanılan baharat ve malzemelerdir. yerli ve yabancı turistler tarafında oldukça talep gören ve mutlaka denenmesi tavsiye edilenlerdir.ayrıca her yörenin mutlaka zengin bir mutfağı vardır.

     
  3. lezzet haritası programının fingirdek sunucusu ezgi sertel'in çatlayana hatta patlayana kadar yediği yemek türü.ekmeğini kebabın yağına bandırıp ımmm ımmm derken biz de ağzı açık izliyoruz ya...neyse bakalım.

     
    (Bkz: ezgi sertel replikleri)
  4. genellikle gezi programlarındaki sunucular tarafından tanıtılan ve her zaman çok lezzetli olduğu söylenen, bir başka şehri ziyaret sırasında muhakkak tadılan yemeklerdir. internet ve yemek programları sayesinde tariflere bakılarak artık herkes her yerde yapabilir duruma gelmiştir.

     
  5. gidip gezme imkanı bulduysak yerinde yiyerek ya da tv de yöreyi tanıtan veya günlük yayınlanan yemek programlarından görerek haberdar olduğumuz o il ya da ilçenin en meşhur yemekleridir. Adana, içli köfte, analı kızlı ve adana kebap; bursa, iskender kebap, inegöl köfte; kayseri, mantı ve kayseri yağlaması; karadeniz bölgesi kara lahana sarması, hamsili pilav, mıhlama, laz böreği gibi coğrafyamızda sayılamayacak kadar çok yöresel lezzet bulunmaktadır.

     
  6. Her yöreye özgü yemeklerdir. Adana kebabı, Urfa lahmacunu, Adıyaman çiğ köftesi, Yozgat arabaşısı, Kayseri mantısı vb. hepsi bir birinin farklı kopyasıdır. Maksat çeşit bol olsun

     
  7.  
    (Bkz: hamsi pilav)(Bkz: cağ kebap)(Bkz: içli köfte)(Bkz: çiğ köfte)(Bkz: kebap)(Bkz: testi kebabı)(Bkz: lahana dolması)(Bkz: bumbar dolması)(Bkz: tandır)(Bkz: arap aşı)(Bkz: tirit)(Bkz: Hengel Mantısı)(Bkz: kara lahana çorbası)(Bkz: evelik)(Bkz: analı kızlı)(Bkz: Öllüğün körü)
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.