Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

üniversiteye girişte baraj puanının kaldırılması

paylaş araştır

 

  1. Yök'ün 2022 tyt sınavında baraj puan uygulamasını kaldırarak öğrencilere, üniversite kapılarını sonuna kadar açma girişimidir. Ancak üniversite sınavı, bir sıralama sınavı olduğu için pek bir anlam ifade etmeyecektir. Zira Yine başarılı olup, yüksek puan alanlar kontenjanları doldururken, alt sıralamalarda boş kalması muhtemel kontenjanlarda rekabet artacaktır. Ancak yine nicelik artarken niteliğin düşeceği aşikardır.

     
  2. Herşey de olduğu gibi eğitimde de gittikçe geriye gidiyoruz:(

     
  3. Gayet iyi olmuş bence baraja ne gerek var ki zaten önemli olan yüksek puan almak

     
  4. Niye acaba ://

    Adrese dayalı üni olsun bari :|

     
  5. malumun ilanı gibi bir durum.

    zaten barajın pek de bir anlamı kalmadı denilebilecek bir durum vardı.

    Ha ne olur derseniz:

    kaçışı hızlandırır.

    güveni azaltır.

    üniversitelerin gelecek inşasında pek bir fonksiyonu kalmadığını tasdik eder.

    mesleki kursları coşturur.

     
  6. 2022 TYT+AYT sınavları için uygulanacak yeni bir karardır.

    Ülkede üniversiteli işsiz sayısı yeterince fazlayken alınan bu kararla işsizliğin kapısını ardına kadar açan, 'işsizlik oranını daha nasıl artırabiliriz/fazlalaştırabiliriz'in hazin bir sonudur.

    Bazı devlet/özel üniversitelerin açtığı bölümlerin kontenjanlarının yeterince dolmamasından ötürü böyle bir yönteme başvurulduğu da düşünülüyor.

     
  7. niteliği yükseltelim derken düşürüyoruz nedense dedirten uygulama

    üniversite mezunu çok fazla olması mı yoksa nitelikli insan yetiştirmek mi ?

     
  8. kırkıma merdiven dayamışken her şeyi bir tarafa bırakarak en baştan başlamak suretiyle tekrar üniversite sınavına girip hayallerimde ve içimde ukde kalan tıp fakültesini kazanmayı benim düşünceme getiren konu.

    liseden mezun olduğum çeyrek asıra yaklaşmasına rağmen bilgilerim(mitokondri, golgi cisimciği, asetilkolin, noradrenalin:)... aha yavaş yavaş geliyor hepsi aklıma) daha taze gibi, azıcık üstleri tozlanmış olabilir bir silkinmekle işe başlayabilirim. bir yanım da 'aman ali boş ver iş işten geçti ellindeyken ancak giyersin beyaz önlüğü ve takarsın boynuna steteskopu' diyor.

     
  9. baraj denen şey öğrenciyi strese sokmaktan başka bir şey değildi. zannediyorsunuz ki baraj kalktı herkes istediği bölümü okuyacak. mesela eskiden baraj puanı 180 di ve öğrenci 190 puan aldı diyelim.bu öğrenci hangi güzel üniversitede hangi güzel bölümü okuyabilecekti(devlet okulları).şimdi baraj yok ve diyelim 160 aldı.barajın kalkması bu öğrenciye etki eder mi,etmez.

    ama özel üniversitelerde işe yarar bu sistem. eskiden paran olsa da barajı geçemeyen okuyamazdı. şimdi parası olana özel üniversitelerin kapısı açık olacak. burda boş kontenjanları olan özel üniversiteler kazanacak.

     
  10. Haddinden fazla üniversite açılmasının sonucu olarak ortaya çıkan durum. Maksat açılan okulları doldurmak ve para kazanmak başka bir amacı olduğunu düşünmüyorum. Çok gereksiz yerleri tercih edecek üniversite mezunu olacak bir çok öğrenci çıkacak. O yaşlarda şehir değiştirmek ve aileden uzak yaşamak cazip gelecek ama okul bittiğinde işin olumsuz taraflarıyla karşılaşacak üniversiteli işsiz milyonlar ortaya çıkacak.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.