Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Günce_

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

125 entry 28 konu hiç puanı yok
09.04.2016 20:39 son işlem tarihi takip etme takip et

zilyetlik

Taşınır- taşınmaz eşyayı fiili hakimiyetinde bulundurma onu kullanma ve ondan yararlanma iradesine bağlı olan ayni haklardan biridir.

Mülkiyetten ayrıdır.

28.03.2016 23:12
  1. Obskürantizm

    Fransızca karanlık anlamına gelen,dilimizde karşılığı bilmesinlercilik olan kavram. Bilgiyi elinde tutanların çıkarları doğrultusunda halkın aydınlanmasına karşı olması ve halkın bilinçlenmesini istememesi durumu.

     
  2. tuncay akdoğan

    Grup yorumdan ayrıldıktan sonra Grup Kızılırmak ın kurucularından olan,evinde devrilen mumun çıkardığı yangın sonunda vefat eden, sanatçı.

    Ölüm tatlı bir türküdür, tenime değen rüzgar...

     
  3. muvazaa

    Danışıklı dövüş. tarafların anlaşarak gerçekte yapmak istemedikleri bir hukuki işlemi üçüncü kişileri aldatma kastıyla yaptıkları işlemdir . Nispi ve mutlak muvazaa olarak ikiye ayrılır.

     
  4. ibra

    6098 sayılı borçlar kanunuyla gelen, borcu sona erdiren haller arasında sayılan, alacaklının borçludan edimin ifasını istememesi,borçluyu borçtan kurtarması için yaptığı sözleşmedir hukuki niteliği itibariyle tasarruf işlemidir.

     
  5. mikail aslan

    Sazıyla ve zazaca eserleri ile yüreğe dokunmayı başarmış ve bu başarıyı enstrümantal eserlerinde de göstermiş yedi albümü bulunan dersimli etnik müzik sanatçısı.