Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Günce_

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

125 entry 28 konu hiç puanı yok
09.04.2016 20:39 son işlem tarihi takip etme takip et

kintsugi

Kırılan eşyayı altınla onarma kırılan parçanın yerini altınla doldurma işlemi.

Japonlara ait olduğu bilinen bu sanatın altında yatan felsefe ise bir eşya yada insan hasara uğramış acı çekmişse bir hatıraya sahiptir,ders almıştır ve eskisinden daha değerlidir. Eksik yada kusurlu olanı gözden çıkarma onu kucakla.

28.03.2016 22:56
  1. nekrofili

    Parafili türü rahatsızlıklardan biri. Adını seri cinayetlerle duyuran bu rahatsızlığa ölülere karşı cinsel eğilim duyma isteği neden olur. Tedavisi yok ayrıca bu tür rahatsızlığı olan kişilerin yine ölülerle ilgili işlerde daha sık çalıştığı bilinmektedir.

     
  2. Roaming

    Bir ülkeye ait telefon hattı ile başka bir ülkeden hizmet alındığında alınan ücret. Roaming ücreti gsm operatörlerinin aralarında yaptıkları anlaşmaya göre belirlenir.

     
  3. kelebek etkisi

    Bir ekonomideki krizin domino etkisi yaratarak diğer ülkeleri de etkisi altına alması.

     
  4. GTİP

    Gümrük tarife istatistik pozisyonu için kullanılan kısaltmadır. Uluslararası ticarette ürünlerin tanımını,ayrımını ve sınıflandırılması yapmak için kullanılır. Ürünlerin ticaretinde tarafların ortak dili kullanması amacıyla oluşturulmuştur. türk Gümrük tarife cetvelinde kullanılan gtip 12 haneden oluşur, bu kodun ilk 6 hanesi dünya Gümrük örgütüne üye tüm ülkeler tarafından kullanılan armonize sistem kodunu, 7-8 inci rakamlar AB ülkeleri tarafından kullanılan kodu, 9-10 uncu rakamlar farklı vergi uygulaması açısından kullanılan kodu, 11-12 inci rakamlar ise istatistik kodlarını göstermek için kullanılır.

     
  5. verilen selamı almamak

    Sırf insan olduğu için ve insan olmanın gereği verilen selamı aptalca bir şekilde yoksaymaktır.Tekrarında görmezden geleceğim insan tipi. Ne kimseden üstünüm nede kimseden aşağı sözünü kılavuz edip yürümeli.