Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Günce_

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

125 entry 28 konu hiç puanı yok
09.04.2016 20:39 son işlem tarihi takip etme takip et

zilyetlik

Taşınır- taşınmaz eşyayı fiili hakimiyetinde bulundurma onu kullanma ve ondan yararlanma iradesine bağlı olan ayni haklardan biridir.

Mülkiyetten ayrıdır.

28.03.2016 23:12
  1. Sokak çocukları

    Sokaklar çocuk doğurmaz. Sokak çocuğu yoktur,sokakta yaşayan çocuklar vardır. hani şu çoğunlukla görmezden geldiğimiz,başımızı başka yöne çevirdiğimiz çoğunun anne -babası hayatta olupta sorumsuzluğumuzu ve binbir günahımızın faturasını ödettiğimiz çocuklar.

     
  2. Gösteriş tüketimi

    Sosyal statünün tüketim davranışlarına bağlı olarak değişmesi,ihtiyaçtan ziyade kendini belli bir gruba yada sınıfa kabul ettirme güdüsüyle tüketimin yapılmasıdır. Tüket- mutlu ol,tüket- kabul gör...

    İ Phone almak için böbreğini satışa çıkan Amerikalıyı düşünmeye gerek yok kendi tüketim alışkanlıklarımıza bakmamız yeterli.

     
  3. gelin

    Gelmek fiilinin emir kipinde kullanımı.

    Gelmek istemiyoruz, gelmesem olmaz mı, hem nereye diye geçiştirilebilir.

     
  4. gebelik zehirlenmesi

    İlk yeğenimle adını duyduğum,doktorun neden bu hastayı kabul ettiniz tepkisiyle ciddi olduğunu anladığım, doğum sonrasında aaa yaşıyor mu sorularına gülümsediğim gerçek adı Preeklampsi olan, gebeliğin son dönemlerinde ortaya çıkan plesantanın yeterince beslenememesi sonucu tansiyon yükselmesi,ödem ve idrarda albümin artışıyla kendini belli eden rahatsızlıktır.

    Nadiren anne ve bebeğin ölümüyle sonuçlanabilir.

     
  5. uçurtma avcısı

    Son birkaç gündür elimden düşürmediğim,Etkileyici hikayesi ve anlatımıyla okuyucuyu çeken bir dostluk hikayesi. Baba'nın emir'e yaşama dair yol gösterici tavırları ve çoğu okuyucunun altını çizdiği sözler düşündürücüdür.

    -"şimdi mollalar ne derse desin, yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir.

    Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun, karısının elinden bir kocayı çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun. Anlıyor musun?