Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Çerçevenin köşelerinin birbirine yakınlığı ile doğru orantılı tartışma şeklidir. Köşeler uzaklaştıkça tartışmanın ters köşe olma ihtimali yükselecek olup. Herkes köşesine mantığı ile sonuç sonsuza yani çıkmaza gidecektir. Yakınlığı sağlayacak olan ise bilgidir. Bilginin temeli ise kayıtsız şartsız bilimdir. Bilimsel yaklaşımın sığ düşünce ile oluşturulmayacağı gerçeği düşünüldüğünde. Sığ insanlardan, sığ düşüncelerden uzak tartışmalar çerçeveyi daraltacak ve köşegenleri yaklaştırarak nokta kadar farklılıkların minimize edildiği boyuta getirecektir.
Velhasıl kelam sığ ile sonuç alınmayacağı aşikar olup, ufku açık ve dürüst bilimsel düşünceler ile tartışmanın en mantıklısı olduğu görülmektedir.
Mantık.dll bulunamadı uyarısı alınınca, kendine 'kalk gözüm, gidelim' demek zorunda kaldığın ve yapamadığın tartışmadır. Pas geçilir. Çünkü içi kinle dolu kişiler önce düşman olurlar sonra da düşmanlığı yürütmek ve sürdürmek için bahane bulurlar.
Olması gerekendir. Ancak toplum olarak tartışmayı kavga olarak algıladığımız için pek olumlu kabul görmez ve örneklerine de rastlayamayız. İdeolojik saplantılardan uzakta, saygı ve seviyeyi muhafaza ederek keyifli tartışmalar bir nimettir.
mantık çerçevesi her ne kadar göreli bir konu olsa da medeni bir seviyeyi işaret eden bir fikir savunma eylemi yapmak.
"akıllı düşman, akılsız dosttan hayırlıdır" atasözünde de vurgulandığı üzere mental olarak belli bir düzeye gelmiş, muhatabı anlama konusunda idrak kanalları açık kimselerle zıt fikirleri de paylaşılsa bir ortak noktada buluşulabilir, tartışma adabına uygun kelam edilinebilir.
ancak zihnen ve fikren savunduğunu anlatmak için deveye hendek atlatmak zorunda bırakıyorsa tartışmacı, oradan hemen topukla. zira nefesine yazık, sinirlerine yazık, yazık ki yazık. olmaz yani.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |