Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Liyakat

paylaş araştır

 

  1. işin ehline verilmesi. yeterlilik.

    İşin ehline verilmesi konusunda bir örnek;

    Osman b. Talha, Kâbe kayyımı (Kâbe'nin temizliğini yapmak, eşyalarını korumak, kandillerini yakmak gibi görevleri ifa eden kişi) idi. İslâm'ın ilk yıllarında bir gün Hz. Peygamberimiz Kâbe'ye girmek ister. Osman b. Talha buna izin vermez, hatta Peygamberimize karşı kırıcı/nâhoş sözler sarf eder... Gün gelir Müslümanlar tarafından Kâbe fethedilir. Peygamberimiz Kâbe'nin anahtarını Osman b. Talha'dan alır. Kâbe'yi putlardan temizler. Hz. Ali efendimiz Kâbe'nin kayyımlığına taliptir. Fakat Resûlullâh, Kâbe'nin kayyımlığına en ehil kişinin Osman b. Talha olduğunu bildiği için onu çağırır, Kâbe'nin anahtarını yine (bir zamanlar kalbini kıran) Osman b. Talha'ya teslim eder. Yani Hz. Ali'nin talip olmasına rağmen işi ehline (Osman b. Talha) verir.

    Demek ki devlet yönetiminde birine görev verilirken kırgınlıklara, dargınlıklara, yakınlıklara bakılmaz, ehliyet ve liyakat esastır.

     
  2. Ülkemizde sadece bir kelime.

     
  3. çalışma olan her yerde olması gereken uygulamadır. Yalandan birilerini atamayın kul hakkıdır. Birini atayacaksanız liyakatına bakın geçmişine bakın ne yapmış ve neler yapabilirine bakın. Bulunduğu yerdeki öngörüsü nedir. dinamikliği nedir inceleyin ona göre rutbe alsın. Sonra da seni buraya atayanın diye beddua almasın ki atamaya yetkililerde bu duadan nasiplenmesinler. Birisini atarken nerede doğdu/nerelidir diye incelemeyin.

    Korkmayın esaslı olun kuyruğu dik tutun.

     
  4. Bir mesleğe, sosyal konuma veya statüye gerekli görülen özelliklere sahip olma nedeniyle layık olma durumudur.

    Liyakat sistemi ile istihdam edilecek kişilerin, kişisel dostluk, aynı partiden olma veya aynı siyasi görüşü paylaşma, soyluluk vb. ölçütlere göre değil; görevin gerektirdiği yeterlilik, nitelik ve yeteneklerin ölçüldüğü, aynı şartları taşıyan herkesin katılımına açık olarak yapılan sınav yoluyla belirlenir.

     
  5. elbet bir gün yanlış yoldan dönülüp hakkaniyetin olduğu liyakat yoluna dönülmesini dilediğim sözcük

     
  6. Devlet kamu hizmetleri görevlerine girmeyi, sınıflar içinde ilerlemeye ve yükselmeyi, görevin sona erdirilmesini yeterlilik sistemine dayandırmak ve sistemin eşit imkanlarla uygulanmasında Devlet memurlarını güvenliğe sahip kılmaktır.

     
  7. memlekette eksikliği en cok hissedilen durum.

     
  8. ülkenin durumunu gösterir.

    memurlar.net/haber/938119/liyakatsiz-atamalar-parti-ayrimi-olmaksizin-devam-ediyor.html

     
  9. ülkemizin maalesef siyasi parti farketmeksizin kanayan yarası. kim yetkiyi eline alsa işinin ehli olmayan insanlara alakasız yerlerde görevler veriliyor.maalesef eksikliği çok hissediliyor.

     
  10. ülkemizde olmayan şey.

    şey yani, tanımını bile unuttuk.

    o neydi, nasıl bir şeydi, yenen bir şey mi? diye sormak istiyorum.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.