Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Kitap okuduğunu her fırsatta göze sokan insan

paylaş araştır

 

  1. Kitaplardan başka konuşacak mevzusu olmayan insandır. Bunu da karşı tarafı irrite edecek küçük düşürecek şekilde yapmaya çalışan yaptığını sanan insandır. Yalan yanlış okuduğu iki kitapla toplumda var olmaya çalışan "tür"dür.

    Oku kardeşim hobi olarak yine oku. Ama Allah aşkına arada sus dedirtir.

    Uyku eegsi çekilmek durumunda kaldığım 1 saatlik süre zarfında böyle bir "tür"ün gözetimine denk geldim. Yanındaki asistanlara kitap okuma üzerine nutuk veriyordu ve Allahım dedim ben de insanlara bunu yapıyorsam bir daha tek kelime okumayı nasip etme.

    Resmen görgüsüzlük.

    Üstelik kafka ve milena üzerine verdiği bilgiler yanlıştı, kahkaha.

    Kitap okumak sizin hücrelerinize işler yakanızdan yeninizden kendini belli eder zaten, sürekli ben şöyle okurum; şu yazarın son kitabını muhakkak okumalısın türünden muhabbetlerle göze sokmanıza gerek yok.

    Konuyu toparlayacak olursak; gereksiz insandır.

     
  2. Kültürlü görgülü biri olduğunu göstermek ısteyen ama aslında bunların eksikliğini yaşadığını açığa çıkaran insandır.

     
  3. Entel cahil

    Var öyle tipler

     
  4. Gittiği her ortama kitabiyla giden sahistir. Öyle ki aynı kitabı elinde aylarca gezdirebilir

     
  5. Özellikle bağdat caddesindeki kafelerde ve instagram sayfalarındaki plaj karelerinde karşılaşılan enstantaneler..

    Öyle masaya açık kitap koymalar filan, hiç kusura bakmayın, kafede kafede kitap okunmaz buralar sohbet mekanları. burada yabancı yok birbirimizi yemeyelim çocuklar. kitap en güzel varsa odanda okunur, sen ve kitap başka kimse yok. önemli değilde kitaba ayıp oluyor, gerek yok kurban olduklarım. Hayır yani kitapla aranıza girmek istemem isterseniz koşarken okuyun o ayrı ama bize sevimsiz geliyor ondan yazdım.

    (haklar helal inşallah )

     
  6. kitap okumakla kendini aydın olmuş ve her şeyi bildiğini zanneden tip.

     
  7. instagramda kitap, kahve, ayraç üçlüsüyle fotoğraf paylaşıp kitap kurdu olduğunu zannettirmeye çalışan insan da bu kategoride değerlendirilebilir.

     
  8. Var bir kaç kişi çevremizde de,hatta her yerde.

    Okuyanı severim gerçek manada tabi çok okuyana imrenirim de ama gerek yok böyle hareketlere bilen bilir zaten sizi dimi.

    Bir de ne okudugu önemli tabi...

     
  9. Kitap okusun da göze sokma eylemi mühim değil, nazarımda tolere edilebilen insan.

     
  10. Elimden gelse, kitap okumadığımı insanların gözüne sokmak isterdim. Çünkü bugün, kitap okumak yerine doğrudan yazarı dinlemek gibi etkili bir alternatif var. Misalen tarih kitaplarını satır satır okumaktansa, İlber Ortaylı, Halil İnalcık gibi güvenilir tarihçilerin videolarını izlemek çok daha verimli ve etkili.

    Artık genel kültür veya bilinçlenme amacıyla kitaplara vakit ayırmaktansa, spesifik bir konuda dahi saatlerce okumak yerine doğrudan amaca hizmet eden videolara ulaşmak mümkün. Bilgi birikimiyle hayranlık uyandıran, on binlerce kitaplık bir kütüphaneye sahip bir aydının yıllar süren emeği, 100-200 saatlik YouTube videolarında özetlenmiş durumda.

    Bu gerçeklik, okumanın eskisi kadar vazgeçilmez olmadığını gösteriyor. Kitapların devri bitiyor demek belki iddialı olur, ama bilginin aktarım şekli kesinlikle değişiyor. Yazılı metinlerin yerini, derinlikten ödün vermeden daha pratik ve kolay erişilebilir görsel-işitsel içerikler alıyor. Çağ, artık daha etkili yollarla bilgiye ulaşma çağıdır.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.