Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Farklılıklara Saygı

paylaş araştır

 

  1. Hangi fikirden ,hangi kültürden, hangi dinden ,hangi ülkeden, hangi milletten ,hangi şehirden olursa olsun ...Herkese önce Allah yarattığı için değer vermek ve hoşgörülü davranmaktır ,saygılı olmaktır...Ne yazık ki insanların olarak en çok zorlanılan şeylerden...Ben demeyi bırakıp, önce dinlemeyi öğrense keşke herkes...Ve nefret söylemlerinden kaçınarak ,daha kucaklayıcı bir şekilde fikirlerini ifade edebilse herkes...Dünya bambaşka bir yer olurdu...

     
  2. Şair burda diyor ki ;

    Suriyelileri sevin,onlar ümmettir

    Gerisi bla bla bla

     
  3. Ülkemizdeki Göçmen sorunlarıyla ilgili problemlere çözüm bulunmasi gerektiği fikrine kesinlikle katılıyorum...Bu konuya değinirken,göçmenler aklıma gelmedi ...Sadece farklı fikirler de olsak da birbirimize herzaman saygılı olmamız gerektiğini ifade etmeye çalıştım.

     
  4. ülkemizde olmayandır.

     
  5. Farklılıklara saygı duymayan başlık

    Herşeye saygı duyacakmisiz,çünkü Allah yaratmış :))

    Eee ben Allah a inanmıyorum,olmadığı için bişey yarattigina da inanmıyorum, ama Allah'a inananların kitabi benim öldürülmem gerektiğini söylüyor ( bakara 191 )

    Ama pardon sizin sayginizda bunlara yer yoktu dimi :)

     
  6. ayetin öncesi ve devamını da yazaydın sayın yazar. böyle cımbızlamayı yakıştıramadım.

    syg

     
  7. Normali bu değil midir zaten ? Bir arada huzur ve barış içerisin de yaşamak için farklılıklara saygılı olmak durumunda değil miyiz ?

    Milyonlarca insan,milyonlarca kültür,milyonlarca farklı yetiştirilme tarzı ve milyonlarca bakış açısı vardır

    Doğal olarak farklılıklar kaçınılmazdır.Beş kardeşin,beşi bile birbirine benzemezken,herkesin aynı parelelde düşünmesini bekleyemeyiz

    Ortak müştereklerde buluşabilmek ve farklı düşüncelere katılmasak bile tahammül edip,saygı duymayı öğrenmek durumunundayız

    Yoksa bir arada yaşamak imkansızlaşır,kargaşa,kaos olur.Fikirleri benimsetmenin yolu : Zorbalık değil,başka argümanlar yaratmak ve içinde yaşadığın topluluklara güven aşılamaktır.

     
  8. Heterojik yapıdaki dünya insanları için demokrasi ve insan hakları literatüründe şaşmaz surette yerini bulan; fakat uygulama bulamayan ve en nihayetinde özüne inilmeden, mahiyeti düşünülmeden çığırtkanlığı yapılan, ezbere dönüşen fos ifade.

    Doğmatik kuralların, mahalle kültürünün, mutlak dini hükümlerin hükümranlığı altında doğrularına çelme takıldığı an "farklılıklara saygı" söyleminin stabilitesini koruyabilene denk gelen var mı?

    Rasyonel olamayan duygularına, toplumsal koşullanmışlıklarına ters temas eden düşünce ve ifadelere dahi tahammülü olamayanların nutuk mahiyetinde diline doladıkları kof söylem.

    .

    Saldırmasınlar da.... saygı eksik kalsın.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.