1 2 3 4 5 6 7 8

düzenli kitap okumayanların sözlükte yazması

paylaş araştır şikayetçiyim

 

  1.  
    (Bkz: reklam kokan hareketler)
  2. Hitlervari bir yaklaşımdır.

     
    (Bkz: hitler)
  3.  
    (Bkz: sözlük kalitesini düşüren yazarlar)
  4. sözlüğün ne zannedildiğini merak ettiğim konu

     
  5.  
    (Bkz: ne yazdıklarını bir türlü anlayamadıklarımız)
  6. kitap okumak ya da okumamakla ne alakası var dediğim tespit. sözlükte yazmak için belli bir seviyeye sahip olmak mı gerekiyor ya da diplomalı olmalı diye bir ibare var da biz mi bilmiyoruz diye düşündüren konu. benim gördüğüm kadarıyla yok.

     
  7. Sözlükte okuduklarının kalite ve değeriyle alakalı olan mesele.

     
  8. Sozluk mantigini hala anlayamadigimizin gostergesidir.

    Basliga kismen katiliyorum ancak hepsi bu degil.

    Bildigimiz bir deyimi konu olarak acip bildigimiz kelimelerle ifade ettikten sonra kendinden hicbirsey katmamak basite indirgemektir.

    Yuzu kizarmak diye konu acip...utanilan bir durumda insanin yuzunun kizarmasidir gibi tanim girmekle burayi maalesef deyimler sozlugune ve çöplüğüne dondurursunuz.

    Bi kac espirili bir sey kat bir ornek ver en azindan....

     
  9. doğrudan okumak ve yazmak arasında ilişki kurmak doğru olmasa da açılış sebebinin birilerine laf sokup rencide etmek olduğunu düşününce mantıklı bulduğum tespit.

    elbette sözlükte yazmak için düzenli kitap okumak şart değil ama okumaktan da zarar gelmez be kardeşlerim. hı? belki cümleleriniz daha düzgün olur, tasvirleriniz daha başarılı olur, konuyu ele alma biçiminizde farklılık sağlar...bunun gibi pek çok artısı vardır okumanın.

    #13nk de belirtildiği gibi sözlükte her kavrama basit ve 0-6 yaş grubu tadında tanımlar girmenin kime ne faydası var? dilbilgisi kuralları zaten hak getire, bir de fikir olmayınca burada siz belki güzel vakit geçirirsiniz ama ya yazdıklarınızı okuyanlar? yazdıklarınızı okuyanlar derken hususi olarak sizi takip edenleri kastetmiyorum. zaten kötü yazıyosanız kim sizi takip etsin allahaşkına? benim derdim, yanlışlıkla yazdıklarınıza gözü takılanların yaşayacağı dram. hezeyan evet, hezeyan daha güzel.

     
    (Bkz: Hezeyan)(Bkz: sabah sabah kafa açmak)
  10. Düzenli kitap okumayanların kelime dağarcığının kapasitesi yerinde saymakla birlikte kelimeler arasında kurduğu ifade yeteneği de günden güne zayıflar. Elbette günlük yoğun hayatımızın içinde sürekli kitap okumak zor olabilir, okumadan yazar olmak imkansızdır . Bol cümleli hayatlar dedirten başlıktır.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.

 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam