1 2 3 4 5 6 7 8

düdüklü tencere

paylaş araştır şikayetçiyim

 

  1. bazı markalarda fiyatı üç dört bin lirayı bulan basit bir basınçlı kap. alırken hacim olarak en büyüğünü almakta fayda var nasıl olsa yarısını boş bırakmamız gerekiyor güvenlik nedeniyle.

    basit bir kap olduğu kadar tehlikeli de.

     
  2. korktuğum mutlak gereci.

    arkadaşım yemek yaparken bir kere patlatmıştı. duvarlardan yemek artıkları topladım demişti. uzun zamandır görüşmüyorduk, görüşme imkanımız oldu. yemek pişirecekti, yine düdüklü tencereyi çıkardı. nasıl kullanıyorsun korkmadan dedim. Bana diyor ki; ondan başka iki tane daha patlattım. kızdaki cesarete hayranım ama deli cesareti bu. tavsiye edilmez, kullanmamakta fayda var.

     
  3. üstteki yoruma istinaden aklıma üç soru gelen başlık.

    acaba aynı tencereyi mi 3 kere patlatmış ( inşallah öyledir ) yoksa farklı tencereleri patlatmayı başarmış mı ?

    tencereleri nereden almış ? ( Allah rızası için internette paylaşmalıdır )

    üçüncü ve en önemli soru ocağı söndürmeye nasıl bir ekipmanla gitmektedir ?

     
  4. en iyisini fissler'in ürettiği efsane tencere türü.

    normal tencereyle 1 saatte pişecek bir besin maddesini bununla yüksek basınçta 8-10 dk içinde pişirebilirsiniz. daha az enerjiyle(yakıtla) işi hallettiği için çevrecidir.

    yukarıdaki gibi alanında iyi markalarda patlama riskini düşüren mühendislik önlemleri vardır ama tabi 20 dk içinde altını kapatman gerekiyorsa tencere sadece sana bunu hatırlatır. "o kadar para verdik, kendi kapatsın kardeşim" deyip tvde kadın programı izlemeye dalarsan muhteşem bir patlamayla mutfağa yönelmen gerekebilir, eğer patlama sırasında hala hayatta kalacak kadar uzaksan tabi.

     
  5. Düdüklü tencere niye patlasın ki? Adı üstünde düdüklü tencere. Yemek pişirme mantığı normal tencerelerden farklıdır. Kimyada izokorik sistem(sabit hacimli) olarak geçer, belli bir noktadan sonra da izobarik sistem(sabit basınçlı) hâline gelir. Düdüklü tencerede pişen yemeğin buharı dışarı çıkamadığından tencere içerisindeki basınç artar ve buhar basıncı belli bir değere geldiğinde dengeye ulaşır ve sabit kalır. Yüksek basınç altında suyun kaynama noktası da yükselir, böylece yemek daha yüksek sıcaklıkta daha hızlı pişer. Yemek kısa süre içersinde piştikten belli bir süre sonra, düdüğü yavaşça açılarak dikkatli bir şekilde tencere içersinde biriken yüksek basınçlı buhar, tencere dışarısına çıkarılır. Tüm buhar çıktıktan sonra kapak açılır. Düdüklü tencereye gereken muamale yapılırsa aslında hayat kurtarıcı bir mutfak aracı olduğu anlaşılır, zira zamandan tasarruf özelllikle çalışan ev hanımları için ve misafir menülerinde çok önemlidir.

     
  6. patladığına bizzat şahit olduğum için patlar diyebileceğim tencere.

    etli nohut salçasıyla birlikte mutfak tavanına dekor olmuştu.

    efendim şöyle oluyor.

    kapak mekanizmasında bir bozukluktan dolayı yeteri kadar sıkıca yerleşmeyen kapak mevcut basınçla birlikte düdüğe de artık ne oluyorsa kendini tavana fırlatıyor.

    belki düdük tıkanması belki de kapak ayarsızlığı her neyse.

    bizim evdeki kapaksız takılıyor.

    evde bıçak yok ( 1 adet ), deterjan çok az miktarda, düdüklüyü düşünemiyorum bile.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.

 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam