Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

annem hakkında her şey

paylaş araştır

 

  1. pedro almodövar'n 2000 yapımı filmi.

    film kadınların/kadınsıların-transseksüellerin- bakışından hayatın öteki yüzünü yansıtmaya çalışmış. barcelona-madrid arasında kaçışlar, transseksüel bir dönüşüm sürecinde bir erkeğin iki ayrı kadından çocuklarının oluşu, kesişmeler, tesadüflerle beklenmedik gelişmelerle değişik bir film olmuş.

    filmde kurgu çok zayıf.

    tesadüflerin üzerine o kadar çok yük yüklenmiş ki bu da rahatsız ediyor.

    manuela'nın oğlunu kaybettiği kazaya sebep olan aktristle yolunun garip (!) bir biçimde kesişmesi, rahibe rosa'nın filmde ilk göründüğü anlardaki hali, duruşu ile bir kaç sahne sonrası akıllara ziyan bir hızlı akış, garip. rahibe rosa ilk sahnelerde iyilik meleği gibi insanlara yardım etmek için canını bile tehlikeye atacak kadar saf, iyi niyetli -kıyafetine özellikle dikkate edin sade, kapalı bir rahibe gibi- ama az biraz sonra babası yaşında aidsli bir transseksüelden 3 aylık hamile olarak görünüyor. ve bununla ilgili en ufak bir bilgi kırıntısı yok filmde. rosanın bu adam/kadınla ilişkisinin arka planı ile ilgili yorum da yapamıyorsun.

    ayrıca,translar erkekliklerinden vazgeçerek karşı cinse benzemeye çalışırlar, onca para harcarlar ve bazısı da malum olduğu üzere ameliyatla fazlalıklarından kurtulur. şimdi anlamadığım tercihini kadınlıktan yana koymuş bir erkek fizyolojik olarak baba olabilir. fakat burada 20 yıllık bir zaman dilimi ve iki farklı genç ve orta yaşlı kadın ve ölen bir delikanlı ve yeni doğan bir bebek var. yani kadınsı adam iki kadına aşık oluyor, nur topu gibi iki oğlu oluyor ama kadınlık yaparak geçiniyor, boş vakitlerinde erkekliği tutup çocuk yapıyor. kısacası bu başyapıtı (!) beğenmedim.

    konu etkileyici ancak bu kadar tesadüflerle değil de transların kadın erkek iki arada kalmışlıkları, iç dünyaları,bedenleri ile ruhları arasındaki derin boşluk vs. vurgulansaydı daha hoş bir şey çıkardı sanırım.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.