Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

6284 sayılı kanun

paylaş araştır

 

  1. son zamanlarda kadına sıkça şiddet uygulanması haberleri nedeniyle TBMM tarafından "ailenin korunmasi ve kadina karşi şiddetin önlenmesine dair kanun" un adı.

     
  2. ülkem kadınlarına öğretilmesi, bildirilmesi gereken kanun

     
  3. suistimale açık kanun.kadının beyanı esastır ilkesi gereği delilsiz ispatsız evden babanın 1 ayda 6 aya kadar uzaklaştırılması kabul edilebilir değil

     
  4. Nisa 34 le catışan kanun.

    Aslolan allah ın kelamıdır.

    Döveceksin kardeşim

     
  5. kadınlarla alakalı mağduriyetleri gidermeye çalışırken erkeklerin mağdur olmasına sebep olan kanun.

    Müslümanlar olarak Allah'ın en doğru ve en iyi hükmü verdiğine inanıyoruz.

    Lakin saptırmaları ve çarpıtmaları reddediyoruz.

    insan kanunu bu kadar olur efendim...

    beşer şaşar...

     
  6. yuvaları yıkan kanun.

    2006 yılında kolluk kuvvetlerine başvurarak yardım isteyen kadınların sayısı 6 binlerdeyken şimdi 230-240 binlerde olması yasanın kadınlar tarafında suistimal edildiğinin en açık kanıtı.

    en küçük bir tartışmada ,tek bir beyanla babanın çocuğun gözleri önünde evden uzaklaştırılması hatta başka bir şehirdeyken bile uzaklaştırılması babanın gidecek yeri yoksa dışarda kalması, erkeğin kadına ister istemez kin tutmasına yol açabilir.zaten yaradılış gereği fevri ve duygusal kadınının şunun burnunu bir sürteyim yaklaşımı, erkeğin onurunu zedeleyip güven kaybına yol açabilir.

    böylece çiftler arasında güven kaybı ve karşılıklı restleşmeler artıyor.iş boşanmaya kadar gidiyor.

    kadın sonu boşanmayla biten evliliklerde, ilk eşinden aldığı nafakayı, nikahsız beraber yaşadığı adamla yiyor.kimsede onlara hesap soramıyor. ankara' da bir kadın eşini hem aldatmış,hem evden eşyaları boşaltmış,kendini yaralayıp 3 kızı ile bir olup babayı hapise attırmıştı.kızda babanın aracına zarar vermiş ama bıçaklandığını iddia etmişti

     
  7. Hayırsız kocası olan hanımlar için nimet, Kadın uğraşmadan tüm işler hallolmuş olacak. Gerçekten zulüm gören kadın için çok iyi...

    Hayırsız hanımı olan erkekler için illet bir kanun...

    Güzide ülkemde daha çok zararını çekeceğimizi düşünüyorum.

    Çevremde emsalleri çokcadır efendim. Örneğin, hanımı kötü kalplidir.

    Kıcıklığına kocasını piskolojik şiddet uyguluyor diye şikayet eder. Kadının sözü esastır denilip adamın savunma hakkını kullandırmadan çocuklarının gözü önünde tutuklanır evden çıkartılır ve millet görür acaba ne yaptı da polisler alıp götürüyor diye itibar gider. Hapse atılır. Uhucusu kapkaççısı katili uğurusuzla birlikte kalır. Adam hapisaneden belli bir gün sonra çıkar ama adama evden uzaklaştırma verilir evine de gidemez. Çocuklarını göremez. Günlerce hapiste kaldığından asgari ücretliyse işinden de atılma ihtimali çok yüksek... Ailevi hayatı bitti. Boşansa da mal ve maaşın yarısı gider. Zaten bu aşamadan sonra barışma mümkün değil gibidir. Adam ya kendini öldürür ya da hanımını öldürür. Genelde hanımını öldürüyor. Efendim inşallah bir an önce gerekli düzenlemeler yapılır.

     
  8. kadınların güvencesi olan, bazı erkeklerin keyfi davranmasını engelleyen, "evliliğin sorumluluk gerektirdiği" ve "ciddi bir müessese" olduğunun kanıtı sayılacak kanun.. yuva değil hegemonya, despotluk yıkan kanun.. yok öyle evlendim döveyim, söveyim, erkeğim nasıl olsa istediğim gibi davranayım halleri.. pozitif ayrımcılık mı? tabiki de.. kime? ablana, kızkardeşine, annene, teyzene vs..

     
  9. ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için 2012 yılında yürürlüğe giren kanun.bildiğim kadarıyla mağdur olan kadın öncelikle karakola şikayet eder. burası cumhuriyet savcılığına yönlendirir ya da kadın direk cumhuriyet savcılığına ya da aile mahkemesine şikayet edebilir.cumhuriyet savcısı mağdur kadının beyanı üzerine dosyayı aile mahkemesine yollar.aile mahkemesi uzaklaştırma kararı alırsa bunu eşe en kısa sürede tebliğ eder. uzaklaştırma kararı 6 aydan fazla olamaz.uzaklaştırma kararında eş,kadının ikamet ettiği yere yaklaşırsa,telefonla, mesajla iletişim kurmaya çalırsa, takip, tehdit,hakaret ederse bu gibi hareketlerle koruma tedbir kararına uymamış olur. mağdur kadın eşinin tedbir kararına uymaması gerekçesiyle aile mahkemesine şikayette bulunur.aile mahkemesi eş hakkında tedbir kararına uymaması sebebiyle dava açar.mahkemeye kadar görevli bir polis tarafından kadının ikamet ettiği yerdeki komşularına,bakkala vs sorulur.delil toplanır.kadında mahkemede şahidi ve delili varsa sunar.bunlar dinlenip incelendikten sonra hakim karar verir.uzaklaştırma kararına uymayan eşe ilk seferde 3 günden 10 güne kadar,her tekrarlanmasında ise 15 günden 30 güne kadar zorlama hapis cezası verilir.ceza kişiye en kısa zamanda tebliğ edilir.o da gider teslim olur.cezasını çeker.yani kişi öyle hop diye hapse atılmaz.yanlış bilmiyorsam bu kanun sadece kadınlar için değil koca,çocuk içinde geçerli.çocuktan eminim de kocadan emin değilim,araştıracağım.

    evlilik çocuk oyunu değildir.eşler medeni bir ilişki içinde olmakla yükümlüdür. ailede illaki tartışmalar olur.ama şiddet,hakaret,aşağılama,özgürlükleri kısıtlama gibi durumlar söz konusu ise muhakkak aile psikiyatrisinden yardım alınmalıdır.bunu da yapmıyorlarsa çocukların ruh sağlığı,kendi ruh ve beden sağlıkları açısından işi uzatmamalarında fayda vardır.

     
  10. aile müessesesinin korunmasına dair bir kanun

    olsun daha da ağırı olsun.abdestinden şüphesi olmayan gocunmaz ancak ağır cezalar, ağır yaptırımlar getirilirken, aynı zamanda bir ahlaki reform hareketi başlaması gerekir.ahlaksız bir topluma uygulanacak her türlü kural suistimal edilecektir.cehalet ve sefalet etkenleri ortadan kalkmadan, ahlaki reform gerçekleştirilmeden, kanunlar ya dikkate alınmayacak ya da en iyi ihtimalle suistimal edilerek fiilen uygulanamayacaktır.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.