Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Okuyiyenmmemurolun

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

83 entry 28 konu hiç puanı yok
20.03.2022 22:33 son işlem tarihi takip etme takip et

zaytung

İyi bir karikatür dergisi takipçisiyseniz Zaytung'un, Penguen dergisinin çizeri Serkan Yılmaz'ın Dudullu Postası eserinden esinlendiğini anlarsınız. Henüz internet yokken haftalık dergilerde Dudullu'da yaşanmayan ama yaşandığı iddia edilen absürt olaylar bu yerel gastede yayımlanırdı. Sonra bu türk komedyenlik yapılan ortamlarda çok tutunca e Türk toplumunda fazla dergi takip etmediğinden internet zamazingosu yaygınlaşır yaygınlaşmaz karşımıza zaytung çıktı. Neyse yiğidin hakkını ben vereyim bari.

30.01.2022 00:14
  1. Lo berde

    Kürtçe bir türküdür. Nasıl olmuşsa artık Türkçe'ye 'Makaram sarı bağlar' olarak uyarlanmıştır. Orijinalini Şivan Perwer seslendirmektedir.

     
  2. Hachiko

    Irkı Japon Akita'sıdır. soyu ayı cinsine dayandığı için kendisi hayvan gibi kocamandır. Japonya'da avcılık yapmak balık tutmak için kullanılmış vaktinde. Efendim nerden mi biliyorum? Vardı benim de bir japon akita köpeğim. Kendisi beyaz tüyleriyle kocaman patileriyle bana hep Avatar Aang'teki YEPYEP'i hatırlatıyordu. vefalıdır bu cinsler, sahibini kendisi seçer. 'aldım artık sahibiyim' deseniz bile kaçar sizden. Çünkü Benim köpeğim de kendisi beni sahipliğe seçmişti. Kaçıp kaçıp yanıma gelmişti.

    Her neyse filmi duygusaldır çünkü bu hayvanoğlu hayvanlar da duygusal köpeklerdir:) Bir daha köpeğim olsa yine akitağ olsun isterdim.

     
  3. Firdevs Yöreoğlu

    Halid Ziya Uşaklıgil'in en bilinen ve ses getirmiş eseri olan Aşkı Memnu kitabındaki kurgusal karakter. Zannımca üzerine tez yazılması gereken, psikolojik olarak derinlemesine incelenmesi gereken bir kişiliktir. Efenim, kitaptaki ve dizideki karakterler arasında ufak çaplı farklılıklar olsa da temelde aynı karakteri içinde barındırmaktadır. Kitaptaki Firdevs biraz daha hafif meşreptir, 1975 yılında dizi olarak yayımlanan firdevs yöreoğlu ile kitaptaki Firdevs yöreoğlu birbiriyle daha örtüşmektedir. Ayrıca 1975 yılındaki dizideki firdevs'i Neriman Köksal canlandırmıştır. Ancak asıl akıllara zarar veren, yeri gelmiş öğüt niteliğinde replikleriyle kadınların kulağına arşınlanmış, yeri gelmiş verdiği güzellik önerileriyle yaşına rağmen nasıl bu kadar çekici ve güzel görünebilineceğini öğretmiş ve yeri gelmiş yaşanılan her olay için felsefi bir düşünce ve yaşan tarzıyla gönüllere taht kurmuştur.

    Görmüş geçirmiş kadındır, öyle sazan gibi her şeye direkt atlamaz efendim.

    Kötü bir anne olarak anılmasına rağmen bence kızları için elinden gelen her şeyi yapmıştır, sadece kızlarının şımarıklığı yüzünden sonunun kötü bitmesi yüzünden suçlanmamalıdır.

    Erkeklerin kullanma kılavuzunu çözmüştür, kadınların her daim kuyruğunu dik tutması sayesinde ilginin kendisinde toplanacağını çok iyi bilir.

    gençlikte yapılan hatalarla ilgili kendisinin çok güzel bir deyişi vardır ;

    - Tutkuyla atılan yanlış adımlar, insanı felakete sürükler. Bazen anlık heyecanlar ömür boyu yük olur insanın sırtına, pişmanlık olur, utanç olur, vicdan azabı olur ki çekmesi zordur. 'gençlikte olur' deyip geçilmez bazı şeyler. insanın koparıp atamayacağı bağları vardır; arkasını dönüp gidemeyeceği durumlar, inkar edemeyeceği borçları vardır. Bütün bunlar anlık heyecanlara feda edilemez... HAyat sadece anlık güzelliklerden ibaret değil, cehennemi de bu dünyada yaşar insan. Ben yanlışlarımdan edindiğim tecrübeyle ikaz etmek istedim sadece.

    Ara ara uğrayacağım bu başlığa sözlük ahalisi. Bu kadından öğreneceğimiz çok şey var.

     
  4. Bahadır Baruter

    Gerçek Karikatür sevenler bilir ki bu adam işinin ehlidir. Kendisi şu sıralar gümüşlük'te inzivaya çekilmiş olsa da zamanın da fırtınalar estirmiştir. L-manyak, Lombak ve Penguen gibi dergilerde uzun süre hem yönetim hem de çizerlik konusunda başarılarını tescillemiştir. Ancak bildiğim kadarıyla Penguen dergisinden ayrılması epey olaylı olmuştur. Kendisi tarafından çizilen 'Din yok Allah Yalan' karikatürü yüzünden penguen dergisi molotof kokteyli ile saldırıya uğramış daha sonra da çok sevdiği çizerlik hayatına uzunca bir ara vermiştir.

     
  5. Lombak

    Eskiler bilir, Türkiye'nin en tuhaf kapaklarını yapan ve yayımlayan bir mizah dergisidir. Yalnız bilmiyor isem 2000'lerin başı gibi Karikatürist Bahadır Baruter'in öncülüğünde kurulmuş daha sonra bazı nedenlerden ötürü dağılmak durumunda kalmış Kötü Kedi Şero'nun da ünlenmesine öncülük etmiş dergidir. Lombak'ın kapanmasının ardından Penguen dergisinde çizmeye devam eden bir çok yazar sayesinde uzunca bir süre görmeye alışık olduğumuz karikatür çizgilerini orada takip etmeye devam etmiştik.