Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

ella_naz

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

87 entry 2 konu hiç puanı yok
12.12.2020 13:46 son işlem tarihi takip etme takip et

Mariam Kavakçı'nın Cumhurbaşkanı danışmanı olması

İktidar yardakçıları tarafından uzun uzun açıklaması yapılacak olay. İyi ki müslümansınız, Teoriniz zehir gibi, bu dünyada iyi satıyorsunuz; pratiğiniz dilerim o yediğiniz haklar zehir zıkkım olsun ahirette. Durmak yok, minareyi çalmaya ve kılıfını her daim uydurmaya devam...

11.01.2019 16:57
  1. ek yardımcı ders kitabı aldıran öğretmenlere soruşturma açılması

    Şaşırmadığım sıradan bir haber artık. Ne (ile) uğraşıyorsunuz sevgili eğitimciler? Okutun gitsin milli eğitimin gönderdiği kitapları. Ha şimdilerde onları da toplattılar ayrı mesele. Kendi yayınlattığı kitabı toplatan bir kurum. Fazla sor(gula)mayın.

     
  2. günlük tutmak

    Yaşanılanları, duyguları kayıt altına almaktır. Ne demiş üstâd? "yazmak, ölümün elinden bir şeyler kurtarmaktır."

     
  3. Folik asit

    B9 vitamininin diğer adıdır. Suda çözünen bir vitamindir.

    b1 Tiamin, b2 riboflavin, b3 niasin b6 pridoksin, b12 kobalamin. olarak adlandırılır. "Ne yemeliyiz?" sorusunun cevabı için nette sörf yapmanızı tavsiye eder, bol vitaminli günler dilerim.

    Canan karatay memurlar netten bildirdi.

     
  4. rakı

    Anason kokusu ağır basan geleneksel tat. Endüstriyel rakı üretimi sanılanın aksine Cumhuriyet'ten sonra değil 1880'lerde osmanlı döneminde başlamıştır. (Atalarımızın içeceği yani rakı.) Osmanlı döneminde rakıya sadece kadın adı verilmez üzerinde üzüm taneleri ile birlikte kadın figürü de kullanılırdı.

    hayatın anahtarıdır rakı. Çilingir sofralarının vazgeçilmezi, samimiyet, kahkahadır rakı. Kimi zaman hüzündür, nezakettir, gönülden akan sohbet, yürek sızısıdır rakı.

    ve Fonda "dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç" nidaları...

     
    (Bkz: Çilingir sofrası)
  5. Çilingir sofrası

    rakı eşliğinde mezelerin servis edildiği, sohbetin derinleştiği; derdin kederin unutulduğu ya da gün yüzüne çıktığı dostlar ortamıdır.Peki neden çilingir sofrası? 2 rivayet var bu konuya dair

    Birincisi; Osmanlı sarayında padişahın zehirlenmesini önlemek için tüm yiyecekler küçük porsiyonlar halinde tadımcılara verilirdi. Bu tadımcıya "çeşnigir" denirdi. Bir nevi gurmelik. Çeşnigir sofrası denilen bu sofra zamanla değişime uğrayarak çilingir sofrası haline dönüşmüştür. rakı sofralarının bu isim ile özdeşleşmesinin sebebi; rakının yanında da küçük porsiyonlar halinde mezelerin servis edilmesi.

    Diğer bir rivayet ise şudur; rakı sofralarında insanlar -ne varsa kendi özüne dair- döker içindekileri. Maskeleri yoktur; olduğu gibidir insanlar. İçinden geldiği, hissettiği gibi... nasıl ki bir çilingir, kapının kilidini açmakta usta ise rakı sofraları da insanların çenesinin/yüreğinin kilidini açar. Bu teşbihten yola çıkarak çilingir sofrası denir rakı masasına.

    Hangi rivayet sizi daha çok etkiler bilmem ancak derdi kederi, hüznü neşeyi bir arada görebileceğiniz yegane yerdir rakı sofraları.