Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

dügah şarkı

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

648 entry 263 konu hiç puanı yok
28.02.2015 23:02 son işlem tarihi takip etme takip et

lif

dolaşım sistemi için gerekli bir yapı. nedir diymedim işte.

yalnız şöyle bir şey var ki lifli gıda alıyorsanız bol su tüketmelisiniz aksi halde faydadan çok zarar verir.

21.02.2015 11:27
  1. kuranın türkçe meali

    Okunmayan mealdir.

    Bu anlayış müslümanların şu an ki durumunu izah ediyor.

    Neden? Bu kitap insanlara anlamaları ve bir yaşam biçimi haline getirilsin diye gönderilmiştir.

    Kurana,büyü veya mistik bir kaynak gözüyle bakanlar okudukça uçabileceklerini,sevdiğini elde edebileceğini felan zanneder.

    Harf*kelime/sure sayısı gibi akıl almaz, içinde mutlaka 7 geçen formüllerle bunu desteklemeye çalışır. Hele anlamadığı dilde okurken,hiçbir şey anlamadığı bu cümlelerden ne sevabı beklenir. Sevap nedir?

    Kuran akledin,tefekkür edin ve uygulayın der,ikra dışında kuranda oku emri yoktur. Oradaki okuda açıp roman okumayı kastetmez.

    Hepsi bir yana alıp başından sonuna bu meali okuyan kişide binde birdir. Binde iki bile değildir.çok mühim değildir yani indirilenleri arasında.

     
  2. varoluşçuluk

    en popüler temsilcisi sartre olan felsefi akım.

    varlık ve hiçlik adlı temel eserinde derinlemesine konuyu analiz eder. görüşe ölümden sonra bir hayat olmadığı gibi insan ezeli de değildir. varlık bir özüt veya tinsel bir olgudur. mümkün olan en uçsuz özgürlük sayesinde kendini gerçekleştirir yani bir nevi var olur.

    ya da insanın var olabilmesi için özgür olması gerektiğini savunur. şöyle düşünelim insan oğlu ilk anda sadece bir nefes alan bir et yığınıdır. mana olarak yoktur sadece bir kütledir. taki çevresi ile etkileşime girer,bir takım beceriler kazanır o zaman bir benliğe sahip olur,toplumda bir isimle veya bir takım özellikler ile anılmaya başlar,işte o zaman varolmuştur.

    başka bir örneği düşünelim; ham bir mermer parçasını düşünün bu saf haliyle sadece tinsel bir objedir. ne zamanki işlenir şekle sokulur varoluşu gerçekleşmiş demektir. tabi bu formu yakalamanın en temel sağlayıcısıda özgürlüktür. özgürlük yoksa varolamazsınız.

     
  3. hicran

    ayrılık anlamında arapça kelime.

    hicrette ismi faili,yani ayrılan göçen. muhacir de aynı kökten hicret ettirilen. şiirimizde de sıkça kullanılır.

    güzel bir örnek şeyh galibin şu beytinde karşımıza çıkıyor.

    Su uyur düşman uyur haste-i hicrân uyumaz.

     
  4. saki

    içki sunan kimse.

    tasavvufta mürşid için kullanılırken divan edebiyatında aşık'a sarhoş edici aşk mey'ini sunan maşuktur.

    sakinin sunduğu ise şarabtır.zaten kendinden geçmeye meyilli olan aşık,sevgilinin elinden sunulan bu şerbetle sarhoş olur ve gah mecnun olur,romeo.

     
  5. rüyet

    görme.

    pek çok farklı kullanımı mevcuttur. yaygın olarak aşina olduğumuz kullanım biçimlerinden biri de ruyet-i hilaldir.kameri ayları baz alan müslüman toplumlarda önemli günleri tesbit etmek amacıyla hilalin gözlenmesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

    günümüzde de bazı görüşler rumi takvimin öngördüğü tarihler yerine hilali çıplak gözle gözleyerek karara varmaktadır. özellikle ramazan ayında oruca başlamak için bir işaret olarak görülür.