Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

pus@t

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

17 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
24.09.2015 00:34 son işlem tarihi takip etme takip et

cuma hutbesi

günümüzde kilise papazlarının pazar ayininde verdikleri sohbetten farkı olmayan uygulama. sevgi, merhamet, mahabbet, 23 nisan v.s. pek bir işe hatta hiç bir işe yaramadığı açık. zira memlekette 120 bin cami ve 250 bin diyanet personeli var.(imam müezzin kurs hocası memur vs.) buna rağmen, hırsızlıkta, dolandırıcılıkta, kayırmacılıkta, içki kumar ve bilimum kulvarlarda hep birinciyizdir hamdolsun. sadece bizde değil bütün islam ülkelerinde durum aynıdır.

esasında cuma, mahallelinin sorunlarının giderildiği, hutbe verene soru hatta hesap sorulduğu, ihtiyaçların halledildiği, insanların en azından birbirlerinin yüzüne baktığı, dua ederken ne denildiğinin anlaşıldığı bir haldeyken malesef emeviler sonrası bu hale gelmiştir. hatta emeviler öncesi hutbe, namaz sonrası iken, milleti daha fazla camide tutup uyutabilmek için emeviler döneminde namaz öncesine alınmış, hutbenin dinlenmesi de farz haline getirilmiştir. sıkıysa dinleme. sonrasında da 2 rekat olan cuma namazı 16 rekata işin iyice cılkı çıkarılmıştır. şükür ki elimizde Kuran var. şükür ki Kuranda, Resullerin siyeri var. şükür ki okuyan müslümanlarımız var.(!)

28.08.2015 18:35
  1. evvabin namazı

    "reaya"yı camide daha fazla tutmak için uydurulmuş namazlardan biri. delil olarak verilen ayetin de namazla alakasının olmadığı açık.

     
  2. son devrin din mazlumları

    necip fazılın, m. bardakçının deyimiyle tarihle alakası olmayan kitabıdır. zaten n. fazılın tarihle alakası yok idi lakin varmış gibi yapardı. tıpkı kumarla ilgisi olmasına rağmen yokmuş gibi yapması gibi.

     
  3. yaşar nuri öztürk

    bu ülkenin yetiştirdiği nadir ilim adamlarındandır. Kuran meali, kuranı anlama, şirke karşı savaş, Allah ile aldatmak deyince akla gelen ilk adamdır. hafız, ilahiyatçı, hukukçu, felsefeci, 5 dilde okuyup yazabilen, yüzlerce eseri olan ve hala üreten bir beyindir. "alo fatih" hadisesinden sonra, büyük kanallardan ambargo yemiştir. sokak tv deki söz ve ışık programından sonra şu an itibariyle ulusal kanalda kitaptan aydınlığa isimli programda dersler vermektedir. malesef aynı jargon ve çizgide olmayan bir kanalda dahi olsa kuranı anlatması, anlatabiliyor olması sevindirici. Allah selamet versin. "senin o kafandaki takke, sarık dindarlık alameti oluyor da, madende çalışan işçinin, o ışığı doğru düzgün çalışmayan kaskı niçin dindarlık alameti olmuyor dinci herif" diyebilmiş adam.

     
  4. kadir gecesi

    ramazan ayının her yıl 10 gün öne gelmesi nedeniyle ne zaman olduğu belli olmayan gecedir. belki bugün de olabilir, yarın da. mübarekliği kuranın o gece indirilmesidir. halbuki bunu söyleyenler kuranın 23 yıl içerisinde peyder pey indirildiğini de söylerler. elbet buna da bir tevilleri vardır. mubarek olsun.

     
  5. her konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler

    entellektüel. yaşar nuri öztürk, ilber ortaylı, celal şengör, tsk nın subay kadrosu v.s