Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

yedek subay

paylaş araştır

 

  1. Askerlik yapma şekilerinden biri. Rütbe olarak 'asteğmen' olarak orduda görev alan ve meslekçi ve takım komutanı olmak üzere 2 çeşit hizmet anlayışına sahip rütbe. Meslekçi olanların 1 ay takım komutanlarının yaklaşık 2.5 ay eğitimden sonra aday öğrencilikten asteğmen rütbesine terfi edilen askerlik çeşidi. Meslekçilerin son 3 ay kala takım komutanlarının son 1 ay kala teğmen'liğe nasp edildikleri sınıf.

     
  2. Eğer işsizseniz askerde para biriktirmek için birebir olan hizmet çeşidi.

     
  3. cem yılmaz'a göre kimin yedeği olduğu bilinmeyen junior subay.. subaylık dense de gerçek subaylık değildir. zira bir meslek olarak değil askerlik görevi olarak üniversite mezunlarınca yapılır. ilk çıktığında güzel olduğu düşünülse de kısa dönemlerin 5 ayda evlerine gitmesinden sonra 7 ay daha orada kalmak zorundadırlar. o yüzden 3 tane kısa dönem celbi görürler. subaylarca en çok ezilmek istenen kısımdır bu. çok havaya giremezler. kısa dönemle mukayese edildiğinde, akşam vakitleri ve maaş açısından avantajlı olsalar da, kaldıkları süreyi hesaplayınca daha çok askerlik yapmış olan kişilerdir. bazı kişilerin zaten orada 1 yıl boyunca kalınıp alınan maaşa ihtiyaçları yoktur. ayrıca acemilik açısından da acınası bir duruma sahiptirler. genellikle 3 aylık acemilik yaparlar. kısa dönemler 3 aylık askerlikte neredeyse askerliği bitirmişken bunlar daha acemilikten yeni çıkarlar. -gülücük-

     
  4. askerliğine asteğmen adayı öğrenci sıfatıyla başlayan, zorlu, teorik ve pratik yaklaşık 3 aylık bir eğitimin ardından asteğmen rütbesiyle devam eden, sonlara doğru da teğmen olup en heyecanlı yerinde terhis olan askerdir.

    askerliğini, çok istediği halde yedek subay olamayıp "poşet" olarak yapan bazılarının kıskandıkları bir askerlik görevidir. kedi-ciğer meselesini akla getirir. asteğmenler bulundukları sınıfa göre, o sınıfın gerektirdiği eğitimin yanısıra temel askerlik eğitimlerini de alırlar ki gittikleri birliklerde "acemi" bile olamamış, pek çoğu kazma kısa dönemleri de eğitebilsinler. dolayısıyla aldıkları bu eğitim "acemilik" eğitimi değildir, temel "subay adayı takım komutanlığı" eğitimidir. o nedenle harp okulu son sınıf öğrencisi teğmen adaylarıyla aynı döneme rastlar pek çok askeri okul komutanlıklarında.

    asteğmen olamayacak olan böylelerinin tek tesellisi askerliği kısacık yapıp kurtulmuş olmaktır. eh o sıfat ve o koşullarda orada daha fazla durmayı kimse istemez haliyle. ancak asteğmen olmuş biri, poşet tabir edilen bu kısa dönem er ve erbaşların komutanıdır, tıpkı onların komutanım çektiği, karşılarında esas duruşta dakikalarca bekledikleri, hatta duruma göre aşağılandıkları uzman erbaş ve astsubayların da komutanı olduğu gibi.

    yeri gelir kısa dönem askeri çeker alır bu güruhun elinden. karşılık da beklemez üstelik. bir zamanlar aynı sıralarda oturduğu arkadaşlarıdır sonuçta, yaşdaşlarıdır o kısa dönem askerler. bunun bilincinde olan bir asteğmen o kısa dönem askerin sığınacağı bir limandır bilene...

     
  5. General, aktif herhangi bir subayı strateji olarak değiştirmek isterse yerine savaşa süreceği komutandır.

    Türkiye'de Fakülte mezunu asker adayları arasından seçilirler. Ancak asker ister kısa dönem aakerli yapsın, ister asteğmen olarak askerliğini bitirmiş olsun her halükarda herhangi bir yasal durumda rütbesi yedek subay olarak işlem görecektir.

     
  6. öbür subaylara bir şey falan olursa diye el altında bulundurulan subaylar gibi geliyor diye düşündüren konu

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.