Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

yarım bıraktığımız kitaplar

paylaş araştır

 

  1. aşağı yukarı 15 senedir okuyan biriyim, kendime bir okuma kültürü oluşturduğumu da düşünüyorum. yalnız çok nadir de olsa elime geçen bir kitap her nasılsa cazibesini kaybeder, ne kadar zorlasam olmaz ve bırakırım.

    bir kitaba terkedilmiş duygusu yaşatmanın haksızlık olduğunun da farkındayım.

     
    (Bkz: kitap)
  2. Bazı kitapların okunma zamanı olduğunu, bazen de okurun okumak için hazır olmadığını anlatan durumdur.

    Hatta yazarların bile okunma zamanı olduğu durumlar vardır.

    Öyle ki; Ece Temelkuran'ın her kitabı yarım bırakılmışlık için uygun bir örnektir kendi adıma. Yarım bırakılan kitaplar ağırlık hissi veriyor insanda. Her defasında geri dönülmek istenir... başka zamanlarda başka ruh hallerinde yarımı tamamlama amacı ile tekrar alınır kitap(lar).

    Şimdilerde birkaç yarım bıraktığım kitaplara dönme isteğindeyim, öncelik Ece Temelkuran'a haksızlık ettiğimi düşündüğüm için; Düğümlere Üfleyen Kadınlar olmalı.

     
  3. Benim için canan tan,ın Piraye kitabıdır.

    zorlasanda bazen olmaz eziyete bile dönebilir.

     
  4. benim için içinde bir sürü buhranları barındıran kadınları anlatan iki kitaptır

    terese raqueen ve madam bovary

     
  5. Mehmet niyazi özdemirin kaleme aldığı çanakkale mahşeri her seferinde sıkılıp bırakıyorum.

     
  6. bin muhteşem güneş gibi bir eseri yazan khalled Hosseini ye karşı ve dağlar yankılandı kitabını okumaya çalışıp basaramayinca gerçekleştirdigim eylem.

    kurgu belli değil zamanlar bir geçmiş bir şimdiki zaman, karakterleri tanıtmayıp bir süre sonra anlaşılabilen ama o zamana kadar da malesef kitaptan çoktan kopulan eser.

    bin muhteşem güneş harikaydi...uçurtma Avcısı da öyle.ama ve dağlar yankılandi kitabında yazar aynı ozeni gostermemiş ve kanaatimce ticari kaygısı olan bir kitap yazmış. Dördüncü kitapta kendisini affettirmesini temenni ediyoruz.

     
  7. İki ya da üç kere bir hevesle kitabı eline alıp okumaya başlarsın ama bir türlü ilerleyemezsin, devam etmek içinden gelmez. Benim için bu başlık altında örnek vereceğim tek kitap, balzac'tan "vadidaki zambak". Hala yarım olarak kalmıştır. Halbuki yine balzac'tan "goriot baba"yı sabah okumaya başlayıp, gün kararmadan bitirmişliğim var. Yazarın dilini seviyorum demek ki. Konu sarmadı sanırım, dokumuz uyuşmadı, yarım kaldı. Belki bir gün bitiririm.

     
  8. Kızıla Boyalı Saçlar, yarım bırakmakla kalmamış gidip değiştirmiştim. Allah'tan satıcı öğrenci harçlığıma acımıştı da kabul etmişti.

    Ulysses : Bilmiyorum ölmezsem bir ara bitirmeye çalışırım herhalde.

    Bir kitabını okuyup diğerlerine başlamadığım yazarlar: Medyadan takip ettiğim kadarıyla şark kurnazlığı

    yapıp sağa sola yalpalayan bir o yana bir bu yana yatan her devrin adamı yazarları, af edersiniz de fırıldak gibi dönen söylediğiyle yaptığı birbirini

    tutmayan yazarları bırakın okumayı eski kitaplarını da soba tutuştururken kullanırım.

    ( İsim vermedim o nedenle kimsenin üzerine alınmasına gerek kalmadı. )

    Deliliğin Tarihi: Tuhaf bir kitap. İçinde deliliğin tarihi hariç ağır ağdalı kimseyi ilgilendirmeyecek tonla detay var. Kitap değil de SGK arşiv dosyalarının birleştirilip yayınlanmış hali gibi.

    Karamazov Kardeşler: Şaka şaka :) inanılır gibi değil ama bitirdim.

    tevrat: Önemli kısmını okudum ama aşırı teknik detayları olan kısımları takip etmek inanılmaz zor. Bir de ince yazılı basmışlar normalde ansiklopedi gibi birkaç cilde basılması lazım bence.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.