Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
awking sekiz yaşındayken, Kuzey Londra'dan 20 mil uzaktaki St Albans'a gitti. 11 yaşında St Albans okuluna kayıt oldu. Buradan mezun olduktan sonra babasının eski okulu Oxford Üniversitesi kolejine devam etti. Babasının tıpla ilgilenmesini istemesine karşın, o matematiği seviyordu. Fakat okulun matematik bölümü mevcut değildi. Bu yüzden onun yerine fizik öğrenimi görmeye başladı. Üç yıl sonra doğa bilimlerinde birinci sınıf onur madalyasıyla ödüllendirildi. Hawking daha sonra kozmoloji (evrenbilim) üzerine çalışmak üzere Cambridge'e gitti. O zamanlar Oxford'da evren bilimi üzerine çalışma yoktu. Cambridge'de danışman olarak Fred Hoyle'u istemesine karşın Dennis Sciama atanmıştı. Doktorasını aldıktan sonra ilk önce araştırma asistanı, daha sonra Gonville and Caius College'de profesör asistanı oldu. 1973'de Gökbilim Enstitüsünden ayrıldıktan sonra Hawking, Uygulamalı matematik ve Kuramsal fizik bölümüne geçti. 1979'dan sonra matematik bölümünde Lucasian matematik profesörü oldu. Bu profesörlük 1663 yılında üniversite parlemento üyesi olan Henry Lucas tarafından kurulmuştu. İlk olarak Isaac Barrow sonra 1669'da Isaac Newton'a verilmişti. Hawking, evrenin temel prensipleri üzerine çalıştı. Roger Penrose ile birlikte Einstein'ın Uzay ve Zamanı kapsayan Genel Görelilik Kuramının, Big Bang'le başlayıp karadeliklerle sonlandığını gösterdi. Bu sonuç Kuantum mekaniği ile Genel Görelilik Kuramı'nın birleştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyordu. Bu yirminci yüzyılın ikinci yarısının en büyük buluşlarından biriydi. Bu birleşmenin bir sonucu da karadeliklerin aslında tamamen kara olmadığını, fakat radyasyon yayıp buharlaştıklarını ve görünmez olduklarını ortaya koyuyordu. Diğer bir sonuç da evrenin bir sonu ve sınırı olduğuydu. Bu da evrenin başlangıcının tamamen bilimsel kurallar çercevesinde meydana geldiği anlamına geliyordu.
Astrofizikçidir. İnsanlık kendi kendine yok olacağını söyleyen ünlü fizikçidir. Dünyanın bir felaketle karşı karşıya kalması ihtimalinin gelecek bir yıl düşünüldüğünde oldukça küçük olduğunu belirten Hawking, gelecek bin veya 10 bin yıl için bu ihtimalin oldukça 'neredeyse kesin' denebilecek kadar güçlü olduğunu belirtti. Hawking, "O vakte kadar uzayda diğer yıldızlara gitmiş olmalıyız ki dünyadaki bir felaket insanlığın sonunu getirmesin" dedi.
Aslında batsın bu dünya savaşta çocuklar öldükten sonra...
deha kelimesinin en çok yakıştığı, ıq'sü yüksek ve gelmiş geçmiş en zeki fizikçi-matematikçi.
hawking; dehalığın ötesinde, yaşam azmiyle de bir ilki başarmıştır. çocukluğunda, hastalığı dolayısıyla çok acılar çekmiş, sonra vücudunun hemen hemen tamamı nöron kaybından olsa gerek kullanamaz hale gelmiş fakat bu onun için hiçbir zaman sorun teşkil etmemiş bilakis daha çok zaman kazanmış ve evrenin sırlarına ulaşmıştır. özel olan koltuğu ve bilgisayarı ile einstein'i dahi geçmiştir.
kendisini en çok ilgilendiren alan ise kara deliklerdi. kara deliğe giren cismin aynı kalmadığını söylüyordu. o zaman başka bir evren mi var? diye düşündürten durum. -gülücük
son zamanlarda ise hepimizin haberdar olduğu bir açıklaması vardı: yaşamak için başka gezegenler bulmalıyız, bin yıl içinde dünyayı boşaltın demişti. ki bunu çok üzün süre önce de dile getirmişti.
normal bir insandan daha çok kelime kullanıyor. gerçekten hayran olmamak elde değil.
papa ile arası hiç iyi olmamıştır. insanlığa dinden daha fazla katkısı olmuştur.
''insanlara,fiziksel engellerin onları durduramayacağını göstermek istedim.''
ömrü daha uzun olsun...
Zamanın kısa tarihi kitabında tanrı kavramının varlığını fizik kurallariyla ispat eden (okurken kur-an ayetlerinden faydalandığını düşündüğüm) fizikçi.
Einstein in yalancı olduğunu da anlatmaktadır.
Hiç kimsenin sormadığı soruyu buldu.[ büyük patlamayı ne ateşledi. Bu soru tanrının cevabıdır. Sorusu şöyle idi; büyük patlamadan 1 saniye önce ne oldu da patlama gerçekleşti.]
Karadelikler le ilgili olarak "tarık süresi"ni okuduğunu anlıyorum.
Evrenin yapısı, dünya ve insanlığın geleceği ile ilgili birçok teori üreten, bu sabah vefat eden dünyaca ünlü fizikçi.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |