Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır.
Kendi içerisinde bir çok türü vardır ve çok geç teşhis edilebilir ama özel destek eğitimleri ile çok yol alınabilir.
Otizm bir çeşit farkindaliktir aileler iyi gözlem ile otizmi erken teşhis ederek büyük ilerleme kaydedebilirler.
Otistik supheli çocugun en belirgin özelliği göz teması kurmamasidir.
otistik cocugu olan bir anne 'çocuğum gözümün içine bir kere baksın, başka bisey istemiyorum'demisti ve ben çok etkilenmiştim.
Otistik çocuk yaş grubuyla oynamaz. Dönen cisimler dikkatini çeker. Aynı hareketi yineleyerek yapar, parmak ucunda yürür, kendi dünyası vardır, uyum problemi vardır, tuvalet alışkanlığı edinemez, takıntılıdir, yutkunamaz, simetrik olsun ister, konuşma güçlüğü çeker... gibi bir dünya farklı belirtileri vardır.
Erken Teshiste özel eğitimle iyileşme oranı yüksektir.
Bilimsel çalışmalarda otizmli cocuklarda ağır metal fazlalığı oldugu(cıva gibi) ve bu ağır metallerin otizme sebep olabileceği bilgisi vardır.
Zor bir surec. Ailelerin genelde psikolojileri saglikli olmuyor. Çoğu aile.cocugunun otistik olduğunu kabullenemiyor.
2 nisan birleşmiş milletler tarafından dünya otizm farkındalık günü olarak ilan edilmiştir.
Beyin hücreleri arasında bağlantı ve iletişim kopukluğu olarak tanımlanan otizm, nöro-gelişimsel bozukluktur. Bu sebeple otistik bireylerin, düşünme, hissetme, dili kullanma ve iletişim kurma becerelerinde sorunlar yaşanmaktadır. Erken tanı ve yoğun özel eğitim programları ile otizmli bireylerin hayat kalitesi ve bağımsız yaşam sürdürebilmesi açısından hayati önem taşımaktadır.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |