Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

öğrenim kredisi

paylaş araştır

 

  1. devletimizin durumu kötü olanlara verdiği sonra geri aldığı kredi türü. Zenginlere burs çıkar; bizde geri ödeyeceğiz diye sinir olurduk...

    -Ayın 7 si iple çekilirdi.

    -Çoğu zaman öğrenciler çıktğını bile söylemez

     
  2. Ne ilginç ki, memur çocuklarına genelde çıkan bir burs. Tüm seceresi belli olduğu için memurun çocuklarına çıkma ihtimali kuvvetle muhtemel olan, bazı milyarder gençlere geri ödemesiz denilen başbakanlık burs'u adı altında verilen, okula arabayla dahi gelen tiplerin karşılıksız alabildiği burs. Bölüme derece ile giren ve sınavda iyi derece elde edenlerede başbakanlık adı altında verilen kredi.

    Geri ödemesinde de insanı çileden çıkaran, toplu ödesen bile çok cüzi miktar indirim yapılan, 1-2 ay geçikmeli ödeme sonucunda vergi dairesine düşme ihtimalinin olduğu, okurken çok iyi gelen ama ödemeye başlayınca sıkıntı oluşturan, başka öğrenciye devir daim yaparak, burs'u senin verdiğin sistem.

     
  3. Mezuniyetten iki yıl sonra geri istenen kredidir. Faizide fena degildir gecikme halinde. Devletin bir çeşit para biriktirme yöntemidir.

     
  4. bankamatik önünde sıra beklerken ' oğlum parayı alınca şunları şunları yapalım' dediğimiz, parayı alınca da borçlara bile yetiremediğimiz kredi.

     
  5. alırken güzel duygular yaşatan, geri ödemesi başladığında boşu boşuna alındığı düşünülerek her ay kendisine lanetler yağdırılan, okuyan öğrenciye bir miktar destek sağlaması amacıyla verilen kredi türü.

    yaklaşık 7 ay önce geri ödemesinin kyk'nın internet sitesinden kredi kartı ile de yapılması sağlanmıştır. ayrıca eskisi gibi 3 ayda bir değil aylık dilimler halinde, yaklaşık olarak her ay size verilen bedel oranında geri ödemesi sağlanacak şekilde ödeme planı oluşturulan, can sıkıcı bedel. ayrıca geri ödemesi zamanında yapılmazsa da aldığınız bedelin kat be kat fazlasını ödemek zorunda kalabilirsiniz.

     
  6. alırken hiç ödemeyecekmiş gibi gelen ve fakat ödeme emri kapıya geldiğinde ödemesi bireyin zoruna giden kredi

     
  7. Üniversitede iken almadığım, zaten ihtiyacımın da kalmadığı, daha sonra nasıl ödeyeceğim derdine düşmediğim kredi.

     
    (Bkz: Kredi ödemek)
  8. mezuniyet sonrası iş bulmanın zor olduğu gerçeği ile asla bulaşılmaması gereken kredi türüdür.Nitekim ben daha işe başlamadan 11.500 tlcik borç ile yüzleşmek zorunda kaldım. bol taksitli devlet borcu. Mezun olduktan sonra ister iş bul istersen bulma devlet babanın ödemeni zorunlu kıldığı, faiz oranı beyaz eşyaya bağımlı faydasından çok insana zararı olan kredidir. benim en sinir olduğum ise katkı kredisidir. adı katkı gibi dursa da hiçbir katkısı olmamakla birlikte götürüsü daha fazladır. Zaten düşük olan örgün harcına zorunlu olarak verilen katkı kredisini şu an 2 katı olarak neden ödüyorum ki! özetle almayınız almayınız uzak durunuz :D ödemesi çok zor oluyor :D

     
  9. memleketinde okuyan öğrencilerin bir nevi mecbur oldukları kredi. her ayın 6'sı gecesi bankamatik önünde kuyruk olurdu bildiğin, parasızdır öğrenci.

    ailesi zengin olanlar elbet çekmesin.

     
  10. üniversite yıllarında bana çıkmadı diye sinir olduğum ama şuan iyi ki çıkmamış dediğim kredi.

    verdikleri üç kuruşla öğrencileri daha işe başlamadan borç sahibi yapıyorlar. bunun adıda eğitime destek veriyoruz oluyor.

    tabi yersen...

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.