Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

kronik yorgunluk

paylaş araştır

 

  1. yorgunluğun artık bir yaşam şeklini alması süreklilik kazanması durumu.heran bu hissin yaşanması hem fiziksel hem de ruhsal açıdan insani fazlasıyla zorlar.relaks olmak kendine zaman ayırmakla kurtulunabilir.

     
  2. bir kaç nedenden ortaya çıkabilecek rahatsızlık. birincisi vitamin eksikliğidir. makro besinler protein, karbonhidrat ve yağlardan oluşur. mikro besinler ise vitaminlerden oluşur. makroları çok iyi alsanız da vitamin eksikliğiniz varsa kendinizi her gün yorgun hissedersiniz. çözümü ya takviye vitamindir yada dengeli yeşil ağırlıklı beslenmektir bir süre. kan değerlerine baktırılması gerekir. yoksa demir fazlayken ıspanağa yüklenmeniz pek iyi olmayacaktır.

    diğer sebebi sigaradır. çok sigara akciğerleri yorar. sigaranın içeriği de vücudu tembelleştirerek yorgun hissettirir. şayet bırakılamıyorsa 3-5 gün sigara azaltılmalıdır. yapılabiliyorsa spor bu sorunu 1-2 gün içinde çözecektir.

    sebep bunlar değilse depresyon kaynaklı psikolojik bir yorgunluk olabilir. insan ruh halini iyi dinlemeli ve moralini yüksek tutmalıdır. bazen bazı durumlar adrenalin ve mutluluk katsayınızı artırarak yorgunluğu unutmanızı sağlar.

    ruh haliyle de alakalı değilse bir hastalığın habercisi olabilir. vitamin, uyku, sigara vs çare getirmiyorsa doktorun yolu tutulmalı testler yaptırılmalıdır.

     
  3. kişinin bünyesinde her daim hissettiği ve bir türlü atamadığı yorgunluktur. psikolojik nedenlerden olması kuvvetle muhtemeldir. kişi kendini mutsuz hisseder ve yaşama sevincini kaybetmiştir, bu ruh hali hayatına ve vücuduna yorgunluk ve halsizlik olarak yansır ne yazık ki.

     
  4. genellikle işi ve evi arasında mekik dokuyan, yoğun bir çalışma hayatı olan, kendine yeterince vakit ayıramayan insanlarda bulunan, hiç geçmeyen yorgunluk. stres yorgunluğa neden olur, yorgunluk da strese. bu döngü hiç bitmez ve böylece hayat sonlanır/sonlanacaktır.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.